V Kopřivnici chystají plochou dráhu

Autor článku:

koprivnicelachV Kopřivnici se pojede plochá dráha. Ano je to tak. Parta místních nadšenců by chtěli v půlce července uspořádat plochodrážní závod na místním ovále. Poslední klasická plochá dráha se zde jela v roce 2008 a byl to vzpomínkový závod na tragicky zesnulého Michala Matulu, který se vydařil a vyhrál jej Richard Wolff. Od té doby se zdejší klub několikrát pokusil o uspořádání ledové ploché dráhy, což se povedlo nakonec až v roce 2012. Mimo to se na zdejším stadiónu konaly dva ročníky Kopr Enduro Extrem a dvakrát zde zavítali také jezdci Flat tracku, což místním divákům aspoň trošku připomnělo plochou dráhu, na kterou byli v Kopřivnici zvyklí mnoho let a tribuny plnili možná nejvíce v celé České republice.

Letos přichází návrat k ploché dráze. „Termín je zatím 12. července. Chtěli by jsme udělat takový přátelský závod veteránů či bývalých jezdců.“ řekl někdejší kopřivnický matador Jaromír Lach. „Kopřivničtí co mají motorky jsou jistí(Já, Mira Křenek, Pavel Matula a možná Vláďa Kotrla). Některé další kluky z Březolup, Rybniku a jinudy jsem už oslovil a slíbili, že přijedou. Někteří se možná ozvou ještě teď. Jde o to, abychom si zajezdili, zavzpomínali, ale hlavně se zbytečně nerosekali a pobavili diváky.“ doplnil Lach.

„Mělo by se to nést v duchu motoristického odpoledne, kde by plochodrážníky doplňovali vložené jízdy Fichtlů na běžeckém ovále a měli by přijet i kluci z Jawa klubu.“ pokračoval předseda klubu Láďa Kovář. „Pracovní název něco jako Speedway Retro odpoledne, ale to se všechno ještě uvidí. Ve dnech plánovaného závodu navíc Jarda Lach a vlastně i Pavel Matula oslaví kulaté narozeniny, takže by se i zároveň slavilo.“ ukončil Kovář

O chystané akci vás budeme informovat i dále, jakmile naše redakce získá další informace.