Ve středu startuje extraliga ve Slaném

Autor článku:

akslany zppardubiceMěl to být původně až druhý závod české extraligy, ovšem ten první mezi Markétou Praha  a ZP Pardubice uplaval, tudiž se ten středeční může pyšnit přívlastkem první. Utkají se mezi sebou na dráze jezdci Cereas Slaný a ZP Pardubice. Závod startuje na stadionu ve Slaném v 18 hodin.

Domácí tým má ve své sestavě dva jezdce z české juniorské špičky a to Romana Čejku a Eduarda Krčmáře. Z pozic seniorů budou bojovat domácí Martin Málek, vedoucí muž Přeboru ČR Jan Holub a taky Michal Dudek. Domácí také sáhli ke dvěma zahraničním posilám. Pojedou Poláci Michal Szczepaniak a Jakub Jamróg.

Hosté z Pardubic přivezou do Slaného svůj tým bez své jedničky Václava Milíka, který bude ten samý večer startovat za svůj britský tým Poole Pirates, který hostí na domácí dráze Kings Lynn Stars. Ovšem ostatní špičkoví pardubičtí jezdci nechybí. Aleš Dryml se již otřepal ze zranění v Británii, Hynek Štichauer a Tomáš Suchánek patří pravidelně k bojovným jezdcům a dva Poláci Norbert Kosciuch a hlavně Patryk Dudek slibují jistotu. Ohrožen tak bude pardubický tým pouze na pozici juniora, kterou obsadí méně zkušený Josef Novák.

Startovní listina:

AK CEREAS SLANÝ
1. Michal Szczepaniak
2. Martin Málek
3. Eduard Krčmář
4. Jan Holub
5. Jakub Jamróg
6. Michal Dudek
7. Roman Čejka

AMK ZP PARDUBICE
8. Aleš Dryml
9. Hynek Štichauer
10. Norbert Kosciuch
11. Tomáš Suchánek
12. Patryk Dudek
13. Josef Novák
14. Jaroslav Petrák