Speedway Grand Prix dorazilo do Prahy

Autor článku:

ceska-republikasgpSeriál Speedway Grand Prix se po roce znovu přesunul do našeho hlavního města, aby tady odjel již čtvrtý závod letošního ročníku. Závod je na programu v sobotu od 19 hodin, ale již zítra bude na Markétě pěkně rušno. Bude se zde totiž trénovat na hlavní závod. Trénink startuje na Markétě úderem 17 hodiny, ale pokladny se otevřou již v 11 dopoledne. Samotný stadión otevře v půl hodiny po šestnácté hodiny. Sobotní program začne znovu v 11 otevřením pokladen a samotný stadión se zpřístupní divákům v 16:45. Ti však můžou ještě před otevřením vyplnit svůj čas doprovodným programem před stadiónem. Autogramiáda, které se zúčastní vedoucí muž seriálu Krzystof Kasprzak, Martin Smolinski, Chris Harris a náš Vašek Milík bude zahájena v 17:15 – 17:30 na obvyklém místě kousek od hlavního vstupu.. 

Do Prahy přijedou všichni stáli účastníci včetně uzdraveného vedoucího muže seriálu Poláka Krzystofa Kasprzaka, který minulý závod ve finském Tampere vynechal. I přesto si vedoucí pozici udržel. Letošní šampionát je velmi vyrovnaný. Vždyť každý ze závodů vyhrál jiný jezdec a každý z nich se stal vítězem velké ceny vůbec poprvé. To slibuje v Praze určitě velké boje.

Na čele je již zmiňovaný Kasprzak, ale z jednobodovou ztrátou jsou mu v patách Nicki Pedersen a Greg Hancock. Ani ostatní jezdci však neztrácejí na vedoucí trojici mnoho. Mezi čtvrtým až desátým jezdcem je pouze pěti bodový rozdíl. A to je třeba podotknout, že za desátou příčkou se zatím krčí jezdci jako Andreas Jonsson, Niels Kristian Iversen či Kenneth Bjerre. Zatím trošičku zaostává Chris Harris, který ve třech podnicích dokázal vyjet jen šest bodů. Na startu nebude pochopitelně chybět ani české zastoupení. Divokou kartu získal pro letošní rok pardubický Václav Milík, který je v současné době asi nejlepším českým jezdcem. Pozice náhradníků obsadili rovněž jezdci juniorské kategorie. Připraveni na zaváhání některého z účastníků hlavního závodu budou čekat Zdeněk Holub a Roman Čejka.

Vstupné na páteční trénink je symbolické, činí pouze 80 korun a mládež se může na trénink podívat zadarmo.

Vstupné na sobotu:

Sektor 30. – 31. května
H1 – H2 750 Kč
C1, E1 – E2, F1 – F2, G1 – G4, H3, I1 – I3 1 100 Kč
J1 – J4, D1 – D3, C2 – C3 1 750 Kč
B1 – B4 1 950 Kč
A1 – A2 2 500 Kč
G4 – děti do 14 let 500 Kč
Lístky lze zakoupit:
Ticketportál www.ticketportal.cz
Ticketstream www.ticketstream.cz
Více info:
Sekretariát AK Markéta
U Vojtěšky 11, 162 01 Praha 6
e-mail: ticket@speedway-prague.cz
tel.: +420 233 358 487