Juniorský šampionát pokračuje zítra v Liberci

Autor článku:

AKTUALIZOVÁNO– Po čtyřměsíční přestávce bude zítra na krátké dráze v Liberci od 16 hodin třetím závodem pokračovat mistrovství republiky juniorů do 21 let. Původně se mělo jednat již o pátý díl seriálu, ale závody v Divišově a Mšeně byly odloženy. Do Liberce se přihlásilo 17 startujících. Není mezi nimi obhájce titulu a vedoucí muž šampionátu Václav Milík, který má nabitý program a rozhodl se liberecký mítink vynechat. Po včerejším povedeném vystoupení v barvách Poole Pirates jej dnes čeká další utkání britské Elite League proti King´s Lynn Stars, v sobotu mistrovství republiky dvojic v Divišově a v neděli finále mistrovství světa juniorů v Ostrówě. Václavovi absence se budou snažit k zisku vedení využít nejen jeho hlavní rivalové slánští Eduard Krčmář a Roman Čejka, ale i pražští junioři, ze kterých se Ondřej Smetana po uzdravení zlomeniny klíční kosti vrací na dráhu. Po zranění se vrací i nejlepší zahraniční zástupce Němec Michael Härtel.

Pokud dorazí všichni nasazení jezdci, bude vypsána kvalifikační jízda o dvě volná místa, ve které se představí trojice která ještě v českém juniorském šampionátu nestartovala. Novozélanďané Bradley Wilson a Jake Turner sice figurovali ve startovní listině závodu ve Mšeně, ale ten se nakonec neuskutečnil. Patnáctiletý Michal Tomka ze Žarnovice letos teprve začíná závodit.

15.8. 9.00 Oba novozélandští jezdci se ze závodu omluvili, a proto byla kvalifikace zrušena. Slovák Michal Tomka byl nasazen jako číslo 7 a navíc byl přijat Polák Damian Dabrowski jako číslo 10.

 

15.8. 16.00 MR juniorů do 21 let, Liberec (285 m):

1. Michal Škurla, AK Markéta

2. Filip Hájek, AK Markéta

3. Michael Härtel, D

4. Adam Čarada, SK

5. Josef Novák, ZP Pardubice

6. Eduard Krčmář, AK Slaný

7. Michal Tomka, SK

8. Zdeněk Růžička, PDK Mšeno

9. Lukáš Ševčík, AK Markéta

10. Damian Dabrowski, PL

11. Ondřej Smetana, AK Markéta

12. Zdeněk Holub, AK Markéta

13. Jannik Klein, A

14. Patrik Búri, SK

15. Patrik Mikel, Březolupy

16. Roman Čejka, AK Slaný

——————————————–

Kvalifikační jízda: zrušena

(Bradley Wilson (NZ), Jake Turner (NZ), Michal Tomka (SK) )

——————————————–

foto: Jan Neruda