Dvě změny na startovní listině GP v Gorzówě

Autor článku:

Dnes v 19 hodin bude počtvrté hostit stadion Edwarda Jancarze v Gorzówě Grand Prix Polska, devátý díl letošního ročníku. V posledních dnech došlo ke dvěma změnám v obsazení turnaje. Darcymu Wardovi byla, kvůli přítomnosti alkoholu v organismu při GP v Daugavpils, FIM od 28. srpna pozastavena závodní činnost na prozatím neurčenou dobu. V Gorzówě ho zastoupí první náhradník seriálu Dán Michael Jepsen Jensen. Před týdnem potkal Taie Woffindena při utkání Elite League v Eastbourne ošklivý pád, po kterém dokonce přeletěl mantinel. Tai utrpěl zlomeninu kosti v levé dlani a zlomeninu pravého zápěstí. Celý týden se snažil rehabilitovat a včera zkusil v Gorzówě vyjet na trénink. Po pár kolech, ale Tai kvůli bolestem levé ruky trénink ukončil a ze závodu odstoupil. Pro druhého muže celkového pořadí to bude znamenat zvětšení pětibodové ztráty na vedoucího Grega Hancocka. V závodě Taie nahradí traťová rezerva, junior místní Stali Adrian Cyfer.

Zdravotní problémy sužují také třetího v celkovém hodnocení seriálu Nickiho Pedersena, ten si při IMME v Tarnówě po pádu vykloubil pravé rameno. Nicki podstoupil terapie, při kterých mu byly do zraněného ramene pouštěny elektrické impulsy. Tato rehabilitace mu pomohla, neboť při včerejším tréninku se cítil dobře, i když ne na 100% a do závodu vystartuje.

Mezi favority turnaje musíme počítat i čtvrtého, pátého a šestého muže průběžného pořadí. Jmenovitě tedy Nielse Kristiana Iversena, Krzysztofa Kasprzaka a Mateje Žagara, kteří jsou, spolu s „divokou kartou“ závodu juniorem Bartoszem Zmarzlikem, všichni jezdci gorzówské Stali. V turnaji tak bude startovat hned pět závodníků místního klubu.

V loňském roce v Gorzówě zvítězil Jaroslaw Hampel, předloni Martin Vaculík a v roce 2011 Greg Hancock.

 

30.8. 19.00  GP Polska, Gorzów – stadion Edwarda Jancarze (329 m), rozhodčí Jesper Steentoft

1. Chris Holder (AUS)
2. Niels Kristian Iversen (DK)
3. Andreas Jonsson (SWE)
4. Bartosz Zmarzlik (PL)
5. Martin Smolinski (D)
6. Nicki Pedersen (DK)
7. Kenneth Bjerre (DK)
8. Greg Hancock (USA)
9. (Tai Woffinden (GB) ) – 17. Adrian Cyfer (PL)
10. Chris Harris (GB)
11. Troy Batchelor (AUS)
12. Matej Žagar (SLO)
13. Krzysztof Kasprzak (PL)
14. Fredrik Lindgren (SWE)
15. Jarosław Hampel (PL)
16. Michael Jepsen Jensen (DK)

Náhradník:
18. Łukasz Kaczmarek (PL)

—————————————————-

zdroj: speedway.gp, sportowefakty.pl