Drama ve druhém finálovém závodě, o medailích rozhodl až rozjezd

Autor článku:

ceska-republika milik_vaclavVítězem dramatického druhého podniku Mistrovství České republiky jednotlivců v Březolupech se stal domácí Martin Málek se třinácti body. O druhé místo musel být vypsán rozjezd mezi Josefem Francem a Zdeňkem Holubem. Ten pro sebe nakonec rozhodl Zdeněk Holub, respektive motocykl Josefa France, který mu z prvního místa vypověděl službu. Václav Milík skončil až osmý. Drama přišlo až v celkovém bodování. Trojí zaváhání Václava Milíka vedlo až k tomu, že se muselo o titulu, ale i dalších dvou medailích rozhodovat v rozjezdu tří nejlepších jezdců. Ten nakonec ve svůj prospěch vyhrál Václav Milík, druhý byl Josef Franc a třetí Matěj Kůs.

Včera se na březolupském ovále jasně ukázalo, že ani tří bodový náskok nemusí znamenat už jistý zisk titulu. Přesvědčil se o tom pardubický Václav Milík, který vyrazil do Březolup sve plnohodnotné vítězství již jen potvrdit.

To se mu dařilo první dvě rozjížďky, které vyhrál. Před tou třetí se již očekávalo, že znovu vyhraje a titul bude v kapse. Vypadalo to tak i hned postartu a následně všechny kola až do výjezdu z poslední zatáčky před cílem. Vašek se tam ohlédl, jak daleko jsou jeho soupeři a náhle upadl. Všichni tři jej předjeli. V další jizdě vyjel dva body, ale to zatím stále nestačilo na zisk titulu. A když v poslední jízdě, kde se utkal s France, Kůsem a Gavendou zachytil při předjíždění o Martina Gavendu a byl za zavinění jeho pádu vyoučen, vše bylo náhle jinak.

Najednou se adeptem na zisk titulu stal Matěj Kůs, který by si tento zajistil vítězstvím v opakované jízdě. Vším však nakonec zamíchal Josef Franc, jelikož opakovanou sedmnáctou jízdu vyhrál on, Matěj Kůs byl druhý a to završilo drama závodu. Všichni tři, tedy Václav Milík, Josef Franc a Matěj Kůs měli celkově po 23 bodech což mluvilo jasně pro rozjezd o všechny tři medaile.

Ani ten se však neobešel bez patřičného dramatu. Nejprve po startu upadl v první zatáčce Vaclav Milík. Rozhodčí pustil k opakovanému startu všechny tři. Podobně tomu však bylo i v opakování. Tentokrát se k zemi poroučel Josef Franc a rozhodnutí sudího bylo stejné jako v předchozím případě. Na potřetí se již vše povedlo a nejlépe odstartoval Josef Franc, ovšem „král druhých míst v Mistrovství ČR“ své vedení ztratil již v následujím kole, kdy jej předjel Václav Milík a prvenství již nepustil. Za druhým Josefem Francem dojel v rozjezdu Matěj Kůs, který po závodě nezakrýval své zklamání.

Špičkový výkon předvedl v Březolupech domácí jezdec Martin Málek, který celkově závod vyhrál s třinácti body. Druhý skončil v Březolupech po rozjezdu o druhé místo sobotního podniku skvěle jedoucí Zdeněk Holub, jelikož Josef Franc, který v rozjezdu vedl nedojel pro poruchu na svém stroji. Čtvrtý pak byl v Březolupech Matěj Kůs a pátý další domácí jezdec Martin Gavenda.

Výsledky:
2. finále (Březolupy – 11.10.2014)
1. Martin Málek, AK Březolupy (3,1,3,3,3) 13
2. Zdeněk Holub, Markéta Praha (3,2,3,3,1) 12+3
3. Josef Franc, Markéta Praha (2,1,3,3,3) 12+R
————————————————————-
4. Matěj Kůs, Markéta Praha (2,3,2,2,2) 11
5. Martin Gavenda, AK Březolupy (2,3,0,3,1) 9
6. Tomáš Suchánek, ZP Pardubice (0,3,1,2,3) 9
7. Hynek Štichauer, ZP Pardubice (1,2,2,2,2) 9
8. Václav Milík, ZP Pardubice (3,3,F,2,d) 8
9. Eduard Krčmář, AK Slaný (2,2,R,1,3) 8
10. Jan Holub, Grepl Mšeno (3,2,1,1,0) 7
11. Michal Škurla, Markéta Praha (1,0,3,1,2) 7
12. Jaroslav Petrák, ZP Pardubice (0,0,2,1,1) 4
13. Filip Šitera, Grepl Mšeno (1,0,1,0,2) 4
14. Michal Dudek, AK Slaný (1,1,2,0,0) 4
15. Roman Čejka, AK Slaný (0,1,R,0,1) 2
16. Patrik Mikel, AK Březolupy (0,0,1,0,0) 1
17. Ondřej Smetana, Markéta Praha NS
18. Michal Klein, Grepl Mšeno NS

Jízdy:
1. Málek, Franc, Šitera, Mikel
2. J. Holub, Kůs, Škurla, Petrák
3. Milík, Krčmář, Štichauer, Suchánek
4. Z. Holub, Gavenda, Dudek, Čejka
5. Suchánek, Z. Holub, Franc, Škurla
6. Milík, J. Holub, Čejka, Šitera
7. Gavenda, Krčmář, Málek, Petrák
8. Kůs, Štichauer, Dudek, Mikel
9. Franc, Dudek, J. Holub, Krčmář (R)
10. Škurla, Štichauer, Šitera, Gavenda
11. Málek, Kůs, Suchánek, Čejka (R)
12. Z. Holub, Petrák, Mikel, Milík (F)
13. Franc, Štichauer, Petrák , Čejka
14. Z. Holub, Kůs, Krčmář, Šitera
15. Málek, Milík, Škurla, Dudek
16. Gavenda, Suchánek, J. Holub, Mikel
17. Franc, Kůs, Gavenda, Milík (d)
18. Suchánek, Šitera, Petrák, Dudek
19. Málek, Štichauer, Z. Holub, J. Holub
20. Krčmář, Škurla, Čejka, Mikel
Rozjezd o 2. místo:
21. Z. Holub, Franc (R)
Rozjezd o 1 – 3 místo v MČR 2014:
22. Milík, Franc, Kůs