Ledoví gladiátoři se vrací do Evropy

Autor článku:

Po téměř měsíčním působení v Rusku (a Kazachstánu) se gladiátorský cirkus jezdců na ledové ploché dráze přesouvá do Evropy. Nejprve se tento víkend uskuteční v Berlíně Wilmersdorfu mistrovství světa družstev, pak tradičně druhý víkend v březnu 7. a 8. finále jednotlivců v Assenu a 14. – 15. března poslední 9. a 10. finále v Inzellu.

zubate-kolaTýmovému finále v Berlíně předchází ve čtvrtek od 17 hodin závod o mistra Německa a při poněkud slabší formě Bauera bude jistě zajímavý. V MS týmů asi nikdo nebude pochybovat o hlavním favoritovi Rusku, zejména když vedle Danila Ivanova a Dimitrije Chomiceviče se v roli kapitána objeví Krasnikov, který na divokou kartu deklasoval všechny soupeře v 1. a 2. finále v Krasnogorsku. Svědčí to o tom, že Rusové neponechávají nic náhodě.

inzellK favoritů bude patři také Rakousko v čele s výborným Zornem, který jako jediný dokázal jakž takž soupeřit s Rusy. Spolu se Simonem budou těžkým soupeřem všem casino online týmům. Všechny další týmy jsou oslabeny. Švédové nechají doma Stefana Svenssona a dají přednost mládí Henderson, Svensson junior a Ledström. Finové jsou hodně oslabeni neúčastí zraněného Akka. Všechny tři německé jezdce Webera, Niedermayera i Bauera naši jezdci v Rusku opakovaně poráželi. A tak by ta medaile pro naše jezdce bratry Klatovské s náhradníkem Lukášem Hutlou mohla být reálná. Leč je to sport. Dlužno dodat, že Švýcaři by vážným soupeřem být neměli a Poláci po tragickém skonu jejich jedničky a stále se lepšícího Grzegorze Knappa tým do MS vůbec nepostavili.

assen

Ti, kdo se léta chystali do Assenu a nakonec nejeli, by tak letos měli učinit. Některé weby již opatrně informovali, že se zde pojede pravděpodobně naposledy. Tyto zvěsti se potvrdily při mé akreditaci od tiskové mluvčí. Areál De Bonte Wever má dlouhodobé finanční problémy a tak po skončení letošní zimy bude dráha uzavřena a bude se hledat jiné využití. Ne že by Holanďané neměli závody kde uspořádat, vždyť ledový ovál je pomalu v každém druhém městě, ale Assen byl a je Assen. Závody budou bezpochyby zajímavé, vždyť v minulosti byl náskok Krasnikova nebo Danila Ivanova hodně velký. Letos vede Koltakov se 100 body před Kononovem s 91. Ztráta úřadujícího mistra světa Danila Ivanova je již 18 bodů a to je poměrně dost. Naši bratři (oba 38 bodů) určitě přeskočí Krasnikova a se Svenssonem se poperou. Ani Simon se 46 by nemusel být nepřekonatelný.

Poslední soupeření v Inzellu pak bývá oslavou tohoto sportu v dnes již téměř komorně divadelním prostřední nově rekonstruované a zastřešené Max-Aicher-Areně.

Ilustrační foto: autor textu

Zanechte komentář: