V sobotu na Národním

Autor článku:

V sobotu se roztočí „cirkus“ velkých cen ve Varšavě na Národním stadionu. Jsou již sice odjety dva závody nejlepších světových dvojic, odstartovala polská i anglická liga a i u nás se jel kvalitní závod, ale myslím, že až právě ve Varšavě bude pořádně zahájena mezinárodní sezóna. „Narodowy“ byl postaven pro ME ve fotbale v roce 2012 a pořádání první GP na něm bude opravdovým svátkem pro všechny fanoušky ploché dráhy.

narodowy1V podstatě do 48 hodin po zahájení předprodeje bylo vyprodáno. I když se ve Varšavě pravidelně a vlastně ani jednorázově závody nekonají, zájem je obrovský a casino určitě nejen proto, že se s cyklem loučí Tomasz Gollob. Ale je to i magie objektu, takže se přijdou podívat nejen fanoušci speedwaye. Vždyť na zahajovací utkání MS ve volejbalu Polsko – Srbsko v loňském roce přišlo 62 tisíc diváků, což je o 4 tisíce víc, než je uváděna oficiální kapacita.

narodowy2 A tak jen pár technických dat, jak je uvedla některá polská média. S výstavbou stadionu se započalo v roce 2008 a otevřen byl v 29. ledna 2012. V úvodní fázi stavby zde našlo zaměstnání 1 200 lidí. Celkové náklady činily 1,976 mld. PLN (polský zloty). Při stavbě zahynuly 3 osoby. 1 765 automobilů se vejde do podzemního parkoviště nacházejícího se přímo pod stadionem. 900 míst v hledišti je rezervováno a vybaveno pro práci novinářů. Smlouva na pořádání GP je mezi BSI a PZM podepsána na tři roky.

Zanechte komentář: