Co se bude dít příští sezónu na českém ledě?

Autor článku:

V Pardubicích se uskutečnilo jednání zástupců české ledové ploché dráhy. Vzešlo z něj několik důležitých informací pro příští sezónu, která se již kvapem blíží. V tomto článku najdete zajímavosti, co a kde se v zimě chystá, kdo bude Českou republiku reprezentovat v Mistrovství světa a Evropy a mnoho dalšího.

Jezdci mají v plánu v nejbližších dnech odcestovat na soustředění do Švédska, které by se mělo uskutečnit v první polovině prosince. Odcestují na něj bratři Klatovští, Andrej Diviš, Jan Pecina, Radek a Lukáš Hutlovi, Martin Běhal, Robert Růžička a Lukáš Volejník. 

Právo prvního nominačního výběru má Jan Klatovský, jako druhý bude vybírat Andrej Diviš a třetí jméno bude určeno po švédském soustředění. Antonín Klatovský z účasti v individuálním Mistrovství světa a Mistrovství Evropy rezignoval a zaměří se hlavně na starty ve švédské ledařské lize. 

Závody Mezinárodního Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze v roce 2017 (Pravidla roku 2016 se nemění).

Termínový kalendář:

Jednotlivci:

  1. 1. 2017  Nepomuk
  2. 1. 2017  Opatovice
  3. 1. 2017  Holice v Čechách

Družstva 

  1. 1. 2017  Růžená
  2. 2. 2017  Hamr na Jezeře / Chrástná
  3. 2. 2017  Kopřivnice
  4. 2. 2017  Mělice

Náhradními termíny jsou 12., 18. a 19. 2. 2017. Termíny mohou být navíc upraveny na základě určení termínu závodu ME, která není k dnešnímu dni znám.

Na základě vzájemné dohody může dojít ke změně pořadatelů i soutěží. Termín pro závody jednotlivců nesmí kolidovat se závody mistrovství světa nebo Evropy, ve kterých startuje český jezdec, pokud s tím dotčený jezdec nebo jezdci nevysloví souhlas.

Pokud některý z pořadatelů nebude mít možnost realizovat svůj závod a v jiné lokalitě je možné tento závod uskutečnit, bude na základě dohody zástupce jezdců, pořadatelů a VV SPD závod přesunut. Stejně jako v minulých letech musí dojít ke vzájemné dohodě v pracovní skupině (Petr Moravec, Antonín Klatovský st., Jan Pecina).

foto: Petr Makušev

Zanechte komentář: