Jaká byla letos Varšava?

Autor článku:

No jedním slovem báječná. Odborníci říkali, že by se letošní GP měla zařadit k pomyslnému zlatému fondu světového speedwaye. Nelze než souhlasit. Organizačně všechno klapalo, jak má a některé jízdy byly opravdu lahůdkové. A řeknu vám, když šel po startu polský jezdec do čela, z řevu diváků až běhal mráz po těle. V této souvislosti musím poopravit kolegu Wernera Schauera ze Speedway A-Z – Narodowy stadion nebyl naplněný do posledního místečka, chybělo cca 5 tis. volných míst. Polská média uváděla kapacitu 54 tis. a přišlo 49. Ale to není podstatné.
Podstatnější jsou určité výkonnostní posuny mezi jezdci. Polský kolega, neznalý tolik světového speedway, se mě zeptal, jak to že takoví jezdci jako Holder, Pedersen nebo Hancock uzavírají výsledkovou listinu? Na jedné straně je fakt, že v takové sestavě nejlepších jezdců planety někdo v závěru být musí. Na druhé je vidět nezadržitelný nástup mladších jezdců jako Dudek, Zmarzlik, Pawlicki aj. Dle mého názoru bude ještě větší. U Hancocka se bojím, zda jej tak trochu nedostihl věk, Pedersen už delší dobu nemá jiskru a junior už dávno také není a Holder se od tragického pádu kamaráda Warda stále hledá. Po dvou závodech však netřeba dělat závěry.
Také jsem na tribuně slyšel názory, proč Pedersen dostal divokou kartu? Pedersen nějaké GP odjel, pak byl zraněný a něco už dokázal. To větší pochybnosti ve mně vzbuzuje Sayfutdinov. Ne že by nebyl jezdcem světové úrovně, ale více jak dva roky se nezúčastnil ani jednoho kvalifikačního závodu pro GP.
Takže, jak uvedl polský tisk, za rok GP opět na Narodowym bude. Další roky jsou však ve hvězdách a smlouva mezi PZM a BSI zatím podepsaná není. Vše bude záviset na podpoře hlavního sponzora firmy Lotto, protože organizátoři odvádějí BSI 1,5 PLN.

Zanechte komentář: