Speedway of Nations místo Speedway Wold Cupu v roce 2018

Autor článku:

Jak už je delší dobu známo, Speedway World Cup se v letošním roce nepojede. V pátek definitivně oznámil promotér SGP a SWC, že se letos pojede nová soutěž pod názvem Speedway Of Nations (SON), která tento rok SWC nahradí. Bude se jednat v podstatě o Mistrovství světa dvojic. Dva finálové závody tohoto nového klání se odjedou 8 a 9. června 2018 v polské Wroclavi. 

Vše však začne už o týden dříve dvěma semifinálovými závody 2  a 5. června. 15 dvojic bude rozděleno dvou semifinálových skupin, odkud postoupí vždy tři nejlepší do finále, kde už je nasazen pořadatel finálových závodů, tedy polský tým. FInálový víkend se skládá ze dvou závodů. Každý závod má 21 jízd, kdy se utkají všechny dvojice každý s každým. Po odjetí poslední jízdy základní části druhého dne přichází na řadu finálová část, kde dvojice, která nasbírala po oba dny nejvíce bodů postupuje přímo do finálové jízdy a týmy na druhém a třetím místě se utkají v semifinále, odkud postoupí vítězná dvojice do finále. Vítězná dvojice finálové jízdy se stává Mistry světa dvojic pro rok 2018.

O dalším pokračování tohoto šampionátu se asi zase rozhodne až později, jelikož na rok 2019 je již v plánu SEC v polském Gorzówě. Je možné, že se budu tyto dva šampionáty střídat, nebo se budou jezdit oba. To však bude rozhodnuto až později promotérem obou soutěží britské firmy BSI.

Zanechte komentář: