Co ukázala Markéta

Autor článku:

První závod MČR jednotlivců na pražské Markétě byl tak trochu obrazem české ploché dráhy a u mě vzbuzuje mírné rozpaky. Před závody si přímo mezi diváky předávali zkušenosti odstupující a nastupující manažer národního týmu Milan Špinka a Filip Šitera. Nemluvil jsem s nimi, ale moc důvodů k radosti dle mého názoru neměli.

Tak nevím, začínal jsem některé články v minulosti. O hegemonii Václav Milíka netřeba polemizovat. Myslím, že je a bude ještě hodně dlouho trvat jeho nadvláda. V sedmdesátých letech minulého století takto vládl našim oválům Jiří Štancl starší. Jenomže to tenkrát neměl jednoduché, ale vydřené. Celé startovní pole v čele s Vernerama, Hádkem, Alešem Drymlem starším, Petrem Ondrašíkem aj. po něm v každém závodě tvrdě šlo a nedalo mu nic zadarmo. Dnes se startovní pole na lídra dívá z povzdálí. U Edy Krčmáře mám obavy, že trochu spadá do průměrnosti. Nešvarem celého závodu bylo, že mnozí jezdci na poslední pozici přestali závodit. V Polsku by je za to i vlastní diváci vypískali. Pro Bůh, kdy už si zazávodit, když ne při jednom ze tří mistrovských závodů země. Matěj Kůs měl zase jeden ze dnů, kdy se mu nechce závodit. Asi pořádně zamotal hlavu Filipovi Šiterovi a Petru Moravcovi při nominaci na závody MS a ME. Matěj nejel ani „kontrolní“ závod na Markétě před deseti dny. Radostí a příslibem do budoucna určitě je výkonnost mladých juniorů AK Markéty Kvěcha a Chlupáče.

Výše zmíněný „kontrolní“ závod na Markétě je pro mě záhadou. Máme s trochou nadsázky „pět a půl jezdců“ a musím poměrně prestižní závod doobsadit čtyřmi naprosto bezvýznamnými jezdci z Německa. Nerozumím. Co si takhle před prvním finále na dráze, kde se pojede, trochu zatrénovat.

Zanechte komentář: