Jan Holub nejstarší byl uveden do Jihočeské síně slávy

Autor článku:

Blíží se konec roku a to je čas pro nejrůznější statisty, bilancování, hlasování a hodnocení uplynulého období.  V Polsku je po skončení plochodrážní sezóny každoročně vyhlašován celostátní plebiscit na nejrůznější kategorie jako například nejlepší trenér, nejlepší jezdec, nejlepší zahraniční jezdec, nejlepší junior, objev roku, nejpohlednější jízda a mnoho dalších. Pochopitelně v našich podmínkách a společenském postavení ploché dráhy by něco podobného nebylo úplně to ořechové. Přesto se však určité akce a vyhlášení konají a je tím víc škoda, že unikají pozornosti médií.

V sobotu 16. listopadu 2019 proběhlo v Českých Budějovicích (již šestý ročník) „Slavnostní vyhlášení vítězů Miniracing za sezónu 2019“ pod patronací promotérů Mezinárodního mistrovství a přeboru České republiky Miniracing a sice Motojunior CZ a Smrz Academy klubem – jihočeskou motocyklovou akademií založenou bratry Smržovými ve spolupráci s jejich otcem Martinem. Slavnostního vyhlášení se účastnili mimo jiné i nejvyšší zástupci Autoklubu České republiky v čele s panem prezidentem doktorem Janem Šťovíčkem. V rámci tohoto vyhlášení byl slavnostně uveden do Jihočeské síně slávy Jan Holub nejstarší in memoriam. Připomeňme jen, že Jan Holub nejstarší patřil v 60-tých a 70-tých letech minulého století k absolutní domácí špičce a jezdil anglickou profesionální ligu, do níž se v té době prosadit nebylo vůbec jednoduché. S aktivní závodní kariérou skončil v roce 1976. Po té jej diváci mohli pravidelně vidět v depech jako mechanika syna Jan a poté i vnuka Jana. Zemřel v roce 2018.

Ocenění na slavnostním večeru přebíral syn Jan, který s dojetím v hlase řekl: „Myslím, že tento hold tátovi je dobrá a zasloužená věc. Vždyť dnes si už málokdo uvědomí, co pro jihočeskou ale i československou plochou dráhu udělal. Celá naše rodina si toho ohromně váží“.

foto: Tomáš Kraus

(zleva – Žaneta Štronerová (koordinátorka Vyhlášení Miniracing), Josef Kubíček (moderátor), Matěj Smrž (Předseda komise SZM – Autoklub České Republiky, člen komise CCR – FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), Klára Smržová (koordinátorka MMČR a MPČR Miniracing, Smrz Academy klub v AČR).

Zanechte komentář: