Startuje největší ledařská show světa

Autor článku:

Togliatti (Rusko) – Co si budeme nalhávat. Ruský šampionát jednotlivců na ledové ploché dráze je rozhodně největší Ice Speedway Show na celém světě a v pohodě předčí i světový šampionát Icespeedway Gladiators. Už v sobotu 26.12 a poté v neděli 27.12 se jede v ruském Togliatti. Ruští jezdci nebudou bojovat pouze o medaile v ruském šampionátu, jde také vstupenky do seriálu Icespeedway Gladiators Championships 2021 a oba závody můžete sledovat živě na You Tube (odkaz v článku).

Finálový závod má hned několik favoritů. Patří mezi ně několik Mistrů světa z let minulých, několik vicemistrů světa z let minulých, ale i několik druhých vicemistrů světa z let minulých. Takhle by jsme mohli pokračovat dále, protože ruští ledaři se řadí většinou na první čtyři místa světových šampionátu. A to s největší pravděpodobnostní jen proto, že existuje jisté omezení FIM, povolující start ve finále MS pouze určitému počtu jezdců stejné federace.

Vyřazen z bojů o ruský ledařský trůn byl minulý týden bohužel favorizovaný Dmitrij Koltakov, který se zranil v závodě ruské Superligy. Nicméně výčet jmen je úchvatný. Daniil Ivanov, Dmitrij Chomicevič, Dinar Valejev, Igor Kononov, čerstvý Mistr Evropy roku 2020 Dmitrij Solannikov, Konstantin Kolenkin, bratři Sajdullinové, Nikita Toloknov a mnoho dalších.

Finálové sérii předcházely tři kvalifikační závody, o nichž jsme psali ZDE

Oba závody můžete sledovat živě na kanálu You Tube Ice Gladiators fanclub. Sobotní závod startuje od 13 hodin, ten nedělní pak v hodin 11.

Startovní listina:
1. Nikita Toloknov
2. Vladimir Fadějev
3. Daniil Ivanov
4. Dmitrij Solannikov
5. Dmitrij Chomicevič
6. Dmitrij Borodin
7. Jevgenij Sajdullin
8. Dinar Valejev
9. Ivan Čičkov
10. Konstantin Kolenkin
11. Eduard Krysov
12. Igor Sajdullin
13. Igor Kononov
14. Nikita Tarasov
15. Nikita Bogdanov
16. Ivan Chužyn
17. German Chanmurzin

foto: Sergej Afanasjev

Zanechte komentář: