Startovní listina světového finále na ledě zná svá jména, je mezi nimi i Lukáš Hutla

Autor článku:

Lukáš Hutla bude jediným českým jezdcem ve finále Mistrovství světa na ledové ploché dráze. Finále, které se odjede pouze na dva závody v ruském Togliatti je na programu už příští víkend a jezdce do něj nominovalo FIM.

Největší zastoupení má v závodě domácí Rusko, které však nemůže kvůli dopingovému skandálu startovat pod svou vlajkou. Ledařskou velmoc budou reprezentovat Mistr světa z roku 2020 Daniil Ivanov, Dmitrij Chomicevič, Igor Kononov, Dinar Valejev, Nikita Toloknov a náhradníci Andrej Anisimov a Ilja Krivonožko.

S druhým největším počtem jezdců se může pochlubit Německo. Sestavu Johann Weber, Max Niedermayer, Marcus Jell doplňuje ještě Luca Bauer (syn slavného Gunthera Bauera), který startuje s Italskou licencí.

Po dvou jezdcích mají Rakousko a Kazachstán. Kazaši vsází na zkušenosti ruského jezdce Andreje Šišegova, který pouze jede z jejich licencí a na Pavla Někrasova. TO náš jižní soused posílá do bojů dvě velmi zvučná jména a to Franz Zorn a nestárnoucí Harald Simon.

České barvy, jak už víme bude hájit jako jediný Lukáš Hutla a stejně tak jednoho jezdce bude mít i Finsko, které posílá do Togliatti Aki Ala Riihimäki. Posledním do party jednoho jezdce je Jesper Iwema z Nizozemí.

Letos bohužel ve výsledkové listině neuvidíme jediné Švédské jméno. Původně nominováni byli dva jezdci, ovšem švédským reprezentantům nebylo uděleno vízum pro vstup do Ruska.

Startovní listina:
1. Johann Weber, Německo
2. Lukáš Hutla, Česko
3. Dmitrij Chomicevič, Rusko
4. Aki Ala-Riihimaki, Finsko
5. Max Niedermayer, Německo
6. Danil Ivanov, Rusko
7. Pavel Někrasov, Kazachstán
8. Harald Simon, Rakousko
9. Jasper Iwema, Nizozemí
10. Luca Bauer, Itálie
11. Marcus Jell, Německo
12. Andrej Šišegov, Kazachstán
13. Nikita Toloknov, Rusko
14. Igor Kononov, Rusko
15. Franz Zorn, Rakousko
16. Dinar Valejev, Rusko
17. (N1) Andrej Anisimov, Rusko
18. (N2) Ilja Krivonožko, Rusko

Zanechte komentář: