Polským smykem 6

Autor článku:

Na tento víkend bylo v Polsku v plánu množství ligových závodů v PGE Ekstralize, eWINNER lize ve druhé lize. Bohužel páteční podniky PGE Ekstraligy byl přeloženy na nový termín. eWINNER liga své páté kolo přeložila úplně a druhá liga odjede pouhý jeden závod.

Páteční program PGE Ekstraligy narušilo počasí a tak se závody Lublin proti Toruni a Grudziadz proti Lesznu odjedou až 21. května. e Winner liga se přesunula na termíny 11 – 14 června. Hlavním důvodem přesunu je možnost mít v té době na tribunách diváky, protože v Polsku už budou moci od 15 května vyrazit na závody diváci v omezeném počtu.

Juniorské družstva v Polsku mají za sebou již několik odjetých kol základních skupin. Vítězem přeloženého závodu prvního kola skupiny C se stali jezdci Wroclawi, druzí dojeli Czestochowiané a třetí byli mladíci z Rybniku. Nejlepším jezdcem závodu byl Jakub Miskowiak z týmu Czestochowe.

Dojezd druhých kol juniorského mistráku drusžtev v Polsku se jel i ve středu. Nejprve se jelo druhé kolo skupiny A, kde vyhrál Lublin, před Rzeszówem a Tarnówem. Nejlepšími jezdci závodu byli s patnácti body Lublinští Mateusz Cierniak a Wiktor Lampart. Ve stejný den se jelo i ve Wroclawi, kde své druhé kolo dojížděla skupina C. I tentokrát vyhrála domácí Wroclaw, druhá byla Czestochowa a bronzový byl Rybnik. Nejlépe bodujícím jezdcem byl Michal Curzytek z Wroclawi a Mateusz Swidnicki z Czestochowe. Oba vybojovali čtrnáct bodů.

V Polsku už mají za sebou i tři čtvrtfinálové závody jednotlivců. Ten čvrtý byl původěn plánován do Rzeszówa, ale vzhledem k rekonstrukci stadiónu byl posunut na 26 května. Díky tomu se posunou i semifinálové boje na 9 června.

Vždy velmi silně obsazený závod o Mistra Ekstraligy se letos pojede poprvé jako závod s poctou pro Zenona Plecha. Závod o nejlepšího jednotlivce PGE Ekstraligy se jede 18. června od 19:30 v Moto Aréně v Toruni.

Zanechte komentář: