Češi ve smyku 1/22

Autor článku:

V dnešním přehledu se podíváme, kde startovali čeští jezdci v uplynulém víkendu. Převážně se závodilo v Polsku a všichni naši jezdci mající polský kontrakt se na ovál podívali. Na dlouhé dráze se závodilo v Německu a byli u toho i dva naši jezdci. Českou vlajku na hrudi měl i jeden plošinář v rakouském Murecku při mezinárodním závodě.

Do lotyšského Daugavpills se vypravil se svým týmem Stal Rzeszów slánský Eduard Krčmář. Tomu se však moc nedařilo a ve třech jízdách přijel pro pouhé dva body (0,2,0,-). Nedařilo se však celému týmu Stal Rzeszów podlehl domácímu Lokomotivu 42:47. Po třech kolech je Rzeszów z nulovým bodovým ziskem zatím poslední v tabulce.

S prohrou se musel smířit i Petr Chlupáč startující v barvách Kolejarz Opole, které zajíždělo do Poznaně. Petr přivezl ze tří jízd jeden bod (1,0,0) a jeho tým podlehl 38:58. V tabulce druhé ligy si Opole drží čtvrtou příčku.

O ligu výše, tedy v 1. polské lize závodí Wilki Krosno a v jeho barvách náš momentálně nejlepší jezdec Václav Milík. Wilki Krosno doslova rozdrtili Orzel Lódž 61:29 a Václav Milík vyjel skvělých 11 bodů a jeden bonus (3,3,1,3,1*). Wilki Krosno si v tabulce druhé nejvyšší polské ligy drží po dvou odjetých závodech druhou příčku. Dnes Krosno čeká ještě na dráze v Rybniku dojezd odloženého utkání prvního kola.

V 1. lize v Polsku startuje také Jan Kvěch. ten hájí barvy Falubaz Zielona Góra, jeho tým na své dráze hostil Wybrzeze Gdaňsk a trošičku se s nim potrápil. nakonec však vyhráli 47:43 a Jan Kvěch přispěl k výhře čtyřmi body (d,3,1,0), když jednou byl z jízdy vyloučen. Falubaz Zielona Góra má odjety tři závody a drží čelo tabulky s náskokem jednoho bodu na Krosno, to však jak jsme psali výše má dnes ještě jeden dojezdový závod a pokud by Rybnik porazili, šli by do vedení.

Martin Málek a Hynek Štichauer se vydali závodit do německého Dingolfingu na dlouhou dráhu. Martin Málek tam obsadil ve finálové jízdě skvělé třetí místo. Pozadu nebyl ani Hynek Štichauer, který skončil ve finále pátý. (Pořadí: 1. Hartel 24, 2. Katt 20, 3. Málek (5,4,3,3,3) 18, 4. Hansen 17, 5. Štichauer (4,5,3,2,1) 15, 6. Bukhave 13, 7. Pfeffer 9, 8. Steen 9, 9. Zandfliet 5, 10. Qvistgaard 5

V rakouském Murecku se jel po tříleté pauze Mezinárodní závod na klasické ploché dráze. Ten byl sice poznamenán nedoražením polských jezdců pro porucho dodávky a nakonec také počasím. Vítězem se stal Rakušan Daniel Gappmaier, druhý byl Denis Štojs a bronz bral Nick Škorja. Jakub Exler jako jediný český zástupce obsadil šestou příčku.

foto: Niklas Brau

Zanechte komentář: