Češi ve smyku 3/22

Autor článku:

Opět se podíváme na několik závodů do Polska, kde se většina našich jezdců ukázala v závodech různých polských lig. V týdnu se jezdí na polských oválech juniorský šampionát družstev a také novinka letošní sezóny U24 Ekstraliga. I tam máme své zastoupení. Tým ACCR, tedy juniorský tým jezdící polský juniorský šampionát zavítal do Gniezna, no a o víkendu se odjelo několik utkání polských lig s českou účastí.

Hned v úterý naskakoval pražský Daniel Klíma v barvách svého týmu U24 Stal Gorzów k závodu v této lize a utržil tři body (2,d,1,0). Jeho tým podlehl Toruni 42:48.

V Lublinu se opět ve skvělém představil Jakub Valkovič. Jeho Motor Lublin remízoval 45:45 s GKM Grudziadz a Jakub přispěl perfektními deseti body a dvěma bonusy.

Do Švédska v úterý zamířil znovu Václav Milík, aby pro svůj tým Piraterna Motala vybojoval tři body a jeden bonus. Piraterna podlehla Vasterviku 35:55. Ve Švédsku závodil Vašek Milík ještě ve čtvrtek. Jeho Piraterna Motala hostila na své dráze Masarnu Avesta a porazila jí 48:42. Vaškovi se vedlo o poznání lépe a vyjel deset bodů.

Mladičký český juniorský tým se ve středu ukázal v Gniezně u dalšího kola polského mistrovství juniorských družstev. Naši mladíci opět obsadili čtvrtou příčku, kdy nejlepším českým jezdcem byl Jaroslav Vaníček s osmi body.

V pátek třináctého se v Rzeszówě postavili na start dokonce dva čeští jezdci. Každý však na jiné straně barikáda. Eduard Krčmář v barvách domácího týmu vybojoval čtyři body s bonusem a Petr Chlupáč v barvách opolského Kolejarzu vyjel jen jeden bod.

Václav Milík se ze Švédska přesunul do Polska na další závod první ligy. Jeho tým, který byl zatím neporažen podlehl na své dráze Bydhošti 44:46. Vašek přispěl deseti body. Milík měl ještě v neděli startovat se svým týmem na domácí dráze v Krosně proti Falubaz Zielona Góra, jehož barvy hájí Jan Kvěch. pro špatný stav dráhy však JURY rozhodla, že se závod neodjede a Zielona Góra vyhraje kontumačně 40:0.

Zanechte komentář: