Náramná podívaná ve Wroclawi

Autor článku:

Cesta na letošní v pořadí již sedmou GP začala více než příjemně. Náhodné setkání s Alešem Drymlem starším a synem Lukášem v restauraci před Dolnoslezskou metropolí bylo příjemné a společný oběd plynul jako voda v Odře. A tak jsme třeba zavzpomínali na GP v Hamaru a Avestě, kde byl Lukáš v té nejvyšší formě. Oba cestovali na závody na krásných Harleyích.

Samotná GP byla opravdu náramná a určitě patřila k jedné z nejhezčích. Závody nejvyšší světového ranku se sem vrátily po dlouhých dvanácti letech až v roce 2019. Stadion prošel rozsáhlou stavební úpravou, kdy byl ponechán jen základní skelet stavby z roku 1936 (jako záložní stadion pro Olympiádu v Berlíně) a byl modernizován včetně částečného zastřešení. Mně se nejvíc líbila úprava hlediště v zatáčce u depa, které bylo přestavěno těsně k mantinelu, takže diváci nebyli 50 metrů od dráhy jako dříve.

Jak říkají Poláci, na závodech byl komplet kubiců, tedy bylo vyprodáno tj. 30 500 diváků. Takže atmosféra báječná a na perfektně připravené dráze se odehrávaly lahůdkové souboje. Jen namátkou předjetí Janowského Zmarzlikem hned v úvodní sérii byl zážitek. Ale nakonec, jak se Polákům stává (ve Waršavě na Narodovém ještě nevyhráli), chybělo to hlavní. Tedy vítězství. A tentokrát i stupně vítězů, když ve finále předjel v posledních metrech Janowského Lambert. Mimochodem všimli jste si, jak v tomto roce z ničeho nic narostla síla Anglie? Woffinden, Lambert a Bewley. V této chvíli, při současném modelu MS družstev tzn. závod dvojic, neporazitelní. Vítěz Daniel Bewley se do finálové časti závodu dostal s osmi body na poslední chvíli vítězstvím ve dvacáté  rozjížďce. Pak už nedal nikomu šanci. Bylo sympatické, když se na tiskové konferenci až provinile omlouval, že on ten systém závodu nevymyslel. Ale nakonec byli všichni i diváci spokojeni, neboť Bewley spolu s Woffindem hájí barvy místního Betardu v polské extralize. A povedl se i program závodů, který byl sice dražší, ale je to knížka do knihovny.

Sympatické gesto předvedl také přítomný předseda Českého svazu PD pan Petr Moravec, který v zákulisí přenechal volnou vstupenku jednomu českému fandovi, který přijel na poslední chvíli a při vyprodaném stadion neměl šanci tu podívanou shlédnout. Ne, nebyl to autor článku.

Zanechte komentář: