Ve Slaném nejlepší domácí tým

Autor článku:

Ve Slaném se včera odjelo čtvrté kolo Extraligy.Před televizními kamerami se odehrávali napínavé boje až do posledního rozjezdu.Vítězem se nakonec stali domácí Slánští plošináři.

ObrazekV první jízdě bylo pořadí Ulamek-Brhel-Simota-L.Dryml

Ve druhé jízdě se v barvách Plzně představil osmačtyřicetiletý Adrzej Huszcza a ve svém věku dokázal,že nepatří do starého železa.Vyhrál s obrovským náskokem nechal za sebou o generace mladší soupeře.Huszcza-Štancl-Suchánek-Franc.

ObrazekTřetí jízda:Tomíček-Šitera-Štichauer-Málek

Čtvrtá jízda:A.Dryml-Rymel-Dudek-Drabik

Po první serii jsou včele Pražáci a Plzeňáci se sedmi body a zanimi Slaný a Pardubice s pěti body.

V pátém rozjezdu najel Tomíček do pásky a musel tedy startovat z druhé čáry, která je od pásky vzdálená 15 metrů.Odstartoval však velmi dobře o po krásném souboji napřed se Suchánkem o třetí a následně z Dudkem o druhé získal pro svůj prospěch a dojel druhý.Pořadí tedy bylo:Ulamek-Tomíček-Dudek-Suchánek

V šesté jízdě ještě před startem spadl Rymelovi zadní řetěz,pokoušel se ho nahodit,ale nakonec mu mechanik dovezl druhý stroj a na něm jel velmi skvěle.Hned od startu se ujal vedení a vyhrál s obrovským náskokem.Rymel-Štancl-Šitera-Jirout.

ObrazekPřed startem sedmé jízdy nastala trochu rošada s povlaky.Fenc neměl na své přilbě žádný a musel pro něj do depa.Aleši Drymlovi zase povlak sklouzl s přilby.Chtěl ho zahodit,ale jeho mechanik mu ho nakonec nasadil.Po startu se ujal vedení Huszcza. Brhel byl druhý a celou jízdu na něj dotíral Aleš Dryml.Nakonec se mu to podařilo a dojel druhý za Huszczou.

Huszcza-A.Dryml-Brhel-Fencl.

Od startu osmé jízdy šel dočela Franc,ale musel odrážet útoky Drabika. kterým nakonec podlehl.Měl co dělat,aby ho nepředjel i Simota.Drabik-Franc-Simota-Štichauer

Po druhé rundě:Olymp-Plzeň a Slaný-Pardubice

Obrazek9.Jízda:Ulamek-L.Dryml-Huszcza-Rymel

10.Jízda:Velmi krásná rozjížďka.Souboj o první místo mezi Simotou a Alešem Drymlem,který vyvrcholil pádem Aleše Drymla.Jízda nebyla zastevena,protože Aleš naskočil na motocykl a pokračoval dále.Simota-Tomíček-Štancl-A.Dryml

11.Jízda:Franc odjel nejlépe ovšem utočí na něj jak L .Dryml,tak Dudek.Franc nakonec první místo držel skvěle a souboj se odehrával jen o druhé atřetí místo.Na cílové čáře Dudka Lukáš Dryml předjel.Franc-L.Dryml-Dudek-Fencl

12.Jízda:Po letmém startu se opakovalo.Při opakování však Brhel najel do pásky a stěhoval se

o 15.metrů dozadu.Suchánek-Drabik-Šitera-Brhel

Potřetí serii:Olymp-Plzeň a Slaný-Pardubice

13.Jízda:Brhel přijel na start dvě vteřiny před vypršením dvouminutového časového limitu.Skvěle odjel Jirout,Druhý Brhel neustale dotíral.Ze třetího místa na něj však útočil Dudek.Jirout-Brhel-Dudek-Štancl.

Obrazek14.Jízda:Ulamek se ujal vedení.Tvrdé boje mezi Francem a A .Drymlem.Vítězně ze souboje vyšel Aleš a hned Francovi poodjel a vydal se za vedoucím Ulamkem.Předjet se mu ho však nepodařilo.Ulamek-A.Dryml-Franc-Šitera

15.Jízda:Skvěle Simota,druhý Rymel.Probíhal jen souboj o třetí a čtvrté místo meziMálkem a Suchánkem.Pochvíli se to však uklidnilo a jezdci dojeli v pořadí Simota-Rymel-Málek-Suchánek.

16.Jízda:Dobrý start Drabika.Neuvěřitelně napínavý souboj o druhé místo.Pořadí se neustále míchalo ovšem to druhé místo si skvěle hájil Huszcza a nakonec ho i udržel.Za jeho zády dojeli Tomíček a L.Dryml.Drabik-Huszcza-Tomíček-L.Dryml.

Po16.Jízdách:Olymp a Slaný-Plzeň-Pardubice.

17.Jízda:Po startu se ujal vedení Fencl a dotíral Jirout.Neustále na Fencla útočil ovšem ten jel na domácí dráze skvěle.Fencl-Jirout-Brhel-Šitera.

Obrazek18.Jízda:Od startu odjel dobře Aleš Dryml a nakonec zvítězil.Zamíchal tak kartami, protože pro technickou závadu na motocyklu nedojel Štancl.A.Dryml-Franc-Dudek-Štancl R

19.Jízda:Nejlépe odjel Rymel,ale ve výjezdu s první zatáčky ho venkem předjel Simota a hned mu poodjel.Rymel měl co dělat aby druhé místo udržel.Zezadu na něj totiž útočil Drabik.Ten však po chybě musel ještě odrážet útok Suchánka.Simota-Rymel-Drabik-Suchánek.

20.Jízda:Od start šel do čela včera suveréní Ulamek,druhý byl Huszcza,ale na toho zezadu dotíral Aleš Dryml.Nakonec ho předjel.Ovšem na pořadí Pardubic to nemělo žádný vliv.

Obrazek

AK Slaný 33

Drabik(E3231)9

Málek(0- -1-) 1

Štancl(2210R) 5

Ulamek(33333) 15

Fencl(R03)3

AK Plzeň 31

Huszcza(33121) 10

Simota(11333) 11

Šitera(21101) 5

Dudek(11111) 5

Markvart DNR

Olymp Praha 30

Tomíček(32210) 8

Rymel(23022) 9

Franc(02312)8

Brhel(21R20) 8

Kollert DNR

ZP Pardubice 26

L.Dryml(0-220-) 4

Suchánek(10300) 4

A.Dryml(32F232)12

Štichauer(10- – -)1

Jirout(032) 5

   

Tabulka po 4.kole

1.AK Slaný 12 108

2.AK Plzeň 11 130

3.Olymp Praha 10 124

4.ZP Pardubice 7 117

ObrazekPo závodech Extraligy se jel ještě ve Slaném mini závod o pohár Pivovaru Krušovice. Výsledky:

SF1:Ulamek-Štichauer-Štancl-Fencl

SF2:Drabik-Kollert-Huszcza-Málek

Finále:Ulamek-Štichauer-Kollert-Drabik E

ObrazekText:Tomáš Wanke

Foto.Pavol Pučko

Zanechte komentář: