O víkendu MČR družstev na ledové ploché dráze

Autor článku:

cesko.pngNa dvou místech v České republice se uskuteční o tomto víkendu závody Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze.
Rybník v obci Růžená u Milevska a ledová plocha připravená na louce v obci Osečná na jižní straně Ještědu jsou připraveny a mělo by se na nich představit jednadvacet jezdců šesti zemí, kteří se utkají o titul mistra republiky v závodě družstev. Ve startovní listině najdeme pět účastníků letošního finále mistrovství světa družstev a kvarteto jezdců z finále mistrovství Evropy ze závodů, které se jely minulý týden.

Vzhledem ke skutečnosti, že náš nejlepší jezdec v této disciplíně Antonín Klatovský bojuje o tomto víkendu ve finále mistrovství světa, nejsou tyto závody individuálním šampionátem, ale svoji premiéru má u nás týmový závod. Pořadatelé spolu se Svazem ploché dráhy bojují o záchranu této nesmírně atraktivní a v minulosti i hodně úspěšné motocyklové disciplíny a chtějí využít příznivé podmínky letošní zimy, proto připravili tuto novinku. Mistrem republiky se stane tým, který ve dvoudenních bojích získá nejvíce bodů. Jak Miroslav Topinka, bratr vynikajícího klasika Tomáše, jinak majitel rybníka Růžená, tak Jan Pecina, šéf severočeské akce hlásí dostatečné množství ledu a svoji připravenost.
V Růžené se závod uskuteční v sobotu 7. února, v Osečné pak v neděli 8. února. Oba závody začínají ve 13 hodin.

STARTOVNÍ LISTINA

1 KLATOVSKÝ Jan
2 PLETSCHACHER Stefan
15 UZELL Mark

3 DIVIŠ Andrej
4 LEITNER Martin
16 KREUZBERGER Josef

5 PECINA Jan
6 NIEDERMAIER Max
17 VOLEJNÍK Lukáš

7 BĚHAL Martin
8 SCHWAIGER Mario
18 EBNER Karl

9 STELLINGWERF René
10 VERHOEF René
19 GADYNE Claude

11 FÜRST Florian
12 WEBER Hans
20 KIRCHNER Christoph

13 KNAPP Grzegorz
14 WIDERA Michal
21 DANISZEWSKI Miroslaw

5 comments

Zanechte komentář: