V Pardubicích hodnotili sezonu

Autor článku:

cesko.pngpardubice.gifV restauraci plochodrážního stadionu ve Svítkově se ve středu 5. března sešli členové Automotoklubu Zlatá přilba Pardubice na své hodnotící členské schůzi. Členové klubu v úvodu ocenili letošní jubilanty a vzpomněli i na ty, kdo v uplynulém období jejich řady opustili – bývalého tajemníka závodu Františka Kůrku a Michala Lipovského.

Evžen Erban v hlavní zprávě vyzdvihl zejména sportovní a organizační úspěchy klubu. Jezdci AMK Zlatá přilba získali mistrovské tituly v obou nejprestižnějších plochodrážních soutěžích – Extralize a v Mistrovství České republiky jednotlivců. Lukáš Dryml, který tento titul získal, byl navíc v uplynulém roce účastníkem elitní Grand Prix a výraznou měrou se zasloužil o stříbro národního týmu v Mistrovství Evropy dvojic.

Mezinárodní motocyklová federace velmi kladně hodnotila organizační práci členů klubu při pořádání závodů mistrovství světa. S úrovní těchto závodů byla spokojena i absolutní většina všech příznivců tohoto sportu, která Pardubice při této příležitosti navštívila, ale jejich spokojenost panovala i s nejstarším plochodrážním závodem pořádaným již pošedesáté, závodem o Zlatou přilbu.

Před členy klubu stojí další významné výročí. Před osmdesáti lety se v Pardubicích poprvé jel závod o Zlatou přilbu a rok 1929 je také rokem, kdy se v Pardubicích začala psát historie tohoto sportu. Prestižní závod o Zlatou přilbu se uskuteční 3. – 4. října. Ani v letošním roce nebudou příznivci tohoto sportu ochuzeni o závod mistrovství světa, který se ve Svítkově uskuteční 6. června. Obhájit své pozice by chtěli i sportovci klubu a první příležitost budou mít 29. dubna, kdy v Pardubicích startuje plochodrážní Extraliga.

Veškeré sportovní plány, ale také nezbytnou starost o jeden ze světově nejkvalitnějších plochodrážních stánků ve Svítkově je však potřeba pokrýt i ekonomicky, a to je při současných finančních problémech světa velmi složité. Klub však věří, že ho přes všechny obtíže opět podpoří zejména jeho letití partneři. Zvláště vysoko si klub cení pomoci města Pardubice, Pardubického kraje a agentury M-S-P.

Termíny plochodrážních podniků ve Svítkově:

Středa 29. 4. 2009 – 18:00
Extraliga družstev

Sobota 6. 6. 2009 – vzhledem k Aviatické pouti předpokládaný začátek v 18 hodin
Mistrovství světa juniorských družstev (startují DÁNSKO – ČESKO – RUSKO – FINSKO)

Sobota 11. 7. 2009 – hodina dodatečně
Mistrovství České republiky na ploché dráze terénních motocyklů

Pátek 7. 8. 2009 – 18:00
Mistrovství České republiky juniorů do 19 let / Mistrovství České republiky juniorů ve třídě do 125 ccm

Pátek 28. 8. 2009 – 18: 00
Mistrovství České republiky juniorských družstev / Mistrovství České republiky juniorů ve třídě do 125 ccm

Středa 2. 9. 2009 – 18:00
Extraliga družstev
(termín čistě orientační, ZP Pardubice nejprve musí postoupit ze základní části)

Pátek 11. 9. 2009 – 18:00
2. finále Mistrovství České republiky jednotlivců

Sobota 3. 10. 2009 – 12:30
61. Zlatá přilba města Pardubic / 35. Zlatá Stuha juniorů

Neděle 4. 10. 2009 – 12:30
61. Zlatá přilba města Pardubic

Zanechte komentář: