Mistrem Ekstraligy Falubaz Zielona Góra

Autor článku:

ekstraliga.gifzgora.gif Vítězem polské Ekstraligy se stal Falubaz Zielona Góra, ale nezvítězil po souboji na dráze. Stal se jím po kontumaci finálové odvety v Zieloné Góře( první utkání v Toruni vyhrál Unibax 46:43), protože družstvo Unibaxu Toruń odmítlo k zápasu nastoupit. Jako důvod odmítnutí zřejmě uvedlo nepovolení odkladu střetnutí o dva týdny kvůli zranění Tomasze Golloba. V zápase o třetí místo dnes zvítězil Wlókniarz Czestochowa nad Unií Tarnów 48:42, ale z bronzové medaile se těšil tým z Tarnówa, neboť v úvodním střetnutí zvítězil 49:41. V závěrečné jízdě ji pro “ Vlaštovky“ z Tarnówa ubránil Janusz Kolodziej.

7 comments

  1. Nojo, TV přenos ale proběhl. Jen te závod se jaksi nejel….. Jeden tým si sbalil kufry a hurá domů. K tomu aby byl závod odložen jsou pokud vím třeba 2 podmínky:
    1. Dohoda obou týmů na přeložení závodu.
    2. Tým musí požádat o přeložení závodu nejpozději do 20 hodin předcházejícího dne.

    Ani jedna podmínka splněna nebyla. Jen tak mimochodem, všechny týmy se musí v průběhu sezóny vypořádat s absencí jezdců ať už kvůli zranění nebo z jiných důvodů. A nestěžují si. Jezdec je zastoupen někým jiným. Toto nebyla žádná výjimka. Spíše si myslím že o tomto bojkotu rozkodl sebestředný člověk, který si myslí o sobě, že je ředitel zeměkoule a všichni budou poskakovat podle jeho příkazů. Přepočítal se. Tipuju to na vyloučení klubu ze všech soutěží 2014.

    (Dle vyjádření Hampela, jezdci chtěli startovat, ale nebylo jim to vedením klubu umožněno)

  2. navrhuji opakovat gp, ostatní seriál zrušit z důvodu zranění několika jezdců. argument o zranění jezdce a přeložením závodu nemůže projít ani v polsku, tomu manager nemohl ani chvíli věřit. nechal bych toruň v soutěži, akorát bych je nechal cvaknout vstupné a tv přenos, ony by je tyhle blbiny rychle přešly.
    jak bylo vidět při družstvech, i bez golloba se obejdou závody.

  3. Odborníci na polskou ligu, proč má Falubaz takový znak? Dost nezvyklý pro plochou dráhu. Už když jsem byl malé děcko, tak si ten znak pamatuju, když přijížděli jezdci ze Z.Góry sem na mezinárodní závody. Dětem se ten znak vždycky líbil. Jeden čas byl ten znak modrý.

    1. V roce 1961 se měnil název klubu a hledal se nový znak a design závodních vest klubu. Původní myšlenka vycházela ze symbolů svázaných s městem Zielona Gora, návrhovány byly propletené révové listy, což bylo ale příliš komplikované a nakonec se tak na vestách objevil jen jeden révový list. Zpracování údajně nebylo kdoví jaké a tak se znak moc nelíbil ani jezdcům ani fanouškům. Téma se tedy řešilo znovu a v jednom z rozhovorů Boniface Langnera s hlasatelem Andrzejem Szurkowskim padla myšlenka dát do znaku Mickey Mouse. No a od doby kdy vytvořil nový návrh vest a znaku má Zielona Gora nového maskota. Mnohem více na falubaz.com

  4. A sakra, už jim začíná téct do bot:

    A.Witkowski: Wielka porażka żużla
    Nie milkną echa niedzielnych wydarzeń w Zielonej Górze. Zachowanie Unibaksu Toruń, który postanowił nie pojechać w rewanżowym finale najczęściej określane jest jako skandal. Prezes Polskiego Związku Motorowego zapowiada kary dla toruńskiego klubu.

    – Zachowanie Unibaksu traktuje jako wielką porażkę żużla i całego polskiego sportu. Wszyscy zawodnicy toruńskiego klubu przyjechali do Zielonej Góry i chcieli rywalizować. Niestety decyzją władz klubu nie mogli wyjechać na tor. To jawna manipulacja zawodnikami – nie mieści mi się w to w głowie. W poniedziałek zbierze się zarząd spółki Ekstraligi i podejmie decyzję co do kary dla Unibaksu Toruń. My jako Polski Związek Motorowy zastanowimy się, czy takie zachowanie jest godne występowania w najwyższej klasie rozgrywkowej i weźmiemy to pod uwagę w procesie licencyjnym – powiedział na łamach Przeglądu Sportowego prezes PZM Andrzej Witkowski.

    Zarząd Ekstraligi w poniedziałek wszczął postępowanie dyscyplinarne i wystosował wnioski dyscyplinarne skierowane do KST Unibax Toruń i osobno – do menadżera Sławomira Kryjoma w sprawie o podejrzenie naruszenia kilku istotnych przepisów Regulaminu Sportu Żużlowego oraz za „podejmowanie niegodnych działań polegających na uniemożliwieniu udziału zawodników w zawodach“.

    W celu rozpatrzenia tych wniosków zbierze się Komisja Orzekająca Ligi. Posiedzenie będzie miało miejsce 28 września br. (w sobotę) w siedzibie spółki w Bydgoszczy. O godz. 11 Komisja zajmie się wnioskiem skierowanym do klubu Unibax, a o godz. 13.30 wnioskiem w sprawie menadżera Sławomira Kryjoma.

Zanechte komentář: