Sedmdesátkrát Zlatá přilba

Autor článku:

Průvodce historií Zlaté přilby

OBJEDNEJTE SI TUTO KNIHU VÝHODNĚJI JAKO ČTENÁŘI SPEEDWAY FAKTA (více info najdete v článku)

Nejvýznamnější světový plochodrážní závod, pardubická Zlatá přilba, oslavil v minulém roce významné jubileum. Uskutečnil se už jeho sedmdesátý ročník. To bylo popudem pro známého motoristického publicistu Petra Dufka, aby připravil knihu „sedmdesetkrát Zlatá přilba“, zachycující nesmírně bohatou historii tohoto unikátního podniku. Vždyť poprvé byl uspořádán už v roce 1929!

Čtenář bude sledovat rok po roce napínavé dění na dráze i v zákulisí. Seznámí se s nejdůležitějšími mezníky, nejvýraznějšími osobnostmi a nejdramatičtějšími momenty. Tuzemským vítězům jsou věnovány samostatné medailonky. Za zmínku rozhodně stojí i statistická příloha, obsahující mimo jiné přehled všech účastníků Zlaté přilby.

Fotografický doprovod je plodem dlouhotrvajícího pátrání v soukromých i veřejných archivech. Velká většina fotografií je tudíž publikována vůbec poprvé.

My pro Vás jako čtenáře Speedway Fakta máme speciální nabídku, kdy si můžete objednat tuto skvělou knihu se slevou 100 Kč. Běžně se v knihkupectví kniha prodává za 450 Kč, když si jí objednáte na emailové adrese info@sokratesmedia.cz a do předmětu uvedete Speedway Fakta, dostanete jí se slevou za 350 Kč a zaplatíte si pouze poštovné.


Milan Špinka se svou Zlatou přlbou

Zanechte komentář: