Podoby ligových závodů jsou jasné

Autor článku:

Podoba plochodrážních soutěží pro rok 2023 je hotova. Závěrem minulého týdne byly uzavřeny všechny rozhovory o podobě soutěží družstev, které účastníci vedli prakticky od skončení minulé sezóny a nyní je oficiálně prezentujeme. Individuální soutěže již byly představeny koncem prosince.

Přes všechny problémy, zejména ekonomického rázu se nakonec podoba soutěží družstev nemění. Nadále se uskuteční na území tří států, kromě České republiky dále na Slovensku a Slovinsku.

Nejdéle trvala jednání o podobě Extraligy družstev. Tři účastníci AK Markéta Praha, AK Slaný a AMK ZP Pardubice od začátku preferovali loňský systém, ale podobu soutěže komplikovala skutečnost, že jezdci týmu z Gniezna, který v naší soutěži startoval na liberecké dráze, mají v letošním roce prioritní cíl uspět na domácí scéně a samozřejmě tomu je podřízeno vše. Včetně toho, že nebudou startovat v naší soutěži. V každém případě patří tomuto polskému klubu poděkování, protože jejich dvouleté působení v naší Extralize zvedlo její kvalitu a pro naše jezdce přineslo vítané měření sil s jezdci z nejkvalitnějších soutěží světa.

Ve hře bylo několik řešení, nabídku na start dostalo především družstvo z Krška, které se skvěle prezentovalo v naší prvoligové soutěži, ale to nakonec nabídku nepřijalo. Především kluby z Prahy a Pardubic řešily i změnu systému a rozdělení svých jezdců do více týmů, ale zároveň probíhaly dále jednání s polským manažerem Błażejem Skrzeszewskim, který stojí za účastí polského týmu startujícím v naší Extralize na stadionu v Liberci. Veškerá jednání nakonec vedla k úspěšnému cíli.

V Liberci bude pokračovat polský tým manažera Skrzeszewskeho. Nebude však závislý na jednom polském klubu a doplní jej v případě potřeby čeští junioři. Oficiální název týmu bude zveřejněn. Pro soutěž jej zaštiťuje liberecký plochodrážní klub.

V prvoligové soutěži to až do konce ledna vypadalo na to, že se v soutěži představí čtyři týmy. Vedle rezervních týmů z Prahy a Pardubic celky Krška a Žarnovice. Kopřivnice se potýkala především s ekonomickými problémy. Ty však vedení klubu dokázalo vyřešit a ostatní účastníci soutěže návratu moravskému celku do soutěže nebránili.

Termínový kalendář Mezinárodního mistrovství České republiky družstev 2023

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DRUŽSTEV – „EXTRALIGA“

04. 05.   Praha

07. 06.   Pardubice

30. 08.   Slaný

13. 09.   Liberec

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DRUŽSTEV – 1. LIGA

10. 04.   Krško (AMZS)

20. 07.   Praha

21. 07.   Pardubice

10. 09.   Kopřivnice

08. 10.   Žarnovica (SMF)

Zanechte komentář: