Naši dnes o postup

Autor článku:

britanie.pngswc.gifCoventry (Velká Británie) – Česká plochodrážní reprezentace ve složení Aleš Dryml, Adrian Rymel, Luboš Tomíček, Matěj Kůs a Filip Šitera dnes vstupuje v britském Coventry do semifinalových bojů Speedway World Cupu 2008. Jejich soupeři budou jezdci domácí Velké Británie, Švédska a Dánska. Těžko by někdo v takovéto sestavě hledal favorita. Ani naši jezdci nejsou bez šancí.

Asi nejzkušenější tým mají Dánové. Sestava jako Nicky Pedersen, Bjerne Pedersen, Hans Andersen, Niels Kristian Iversen a Kenneth Bjerre mluví za vše. Čtyři z nich jsou stálými účastníky Grand Prix, ten pátý nemá do jejich kvalit daleko.

Mladý tým má domácí Velká Británie. Všichni jezdci britského týmu jsou bezpochyby kvalitními jezdci. Nicméně britský manažér bude určitě nejvíce očekávat od Chrise Harrise, Scotta Nichollse a Lee Richardsona.

Ve Švédském týmu budou asi nejvíce spoléhat na Andrease Jonsson a Fredrika Lindgrena. Nicméně nadějní jsou i další tří jezdci v sestavě Švédska.

Česká reprezentace je ochuzena o Lukáše Drymla, jenž musel odstoupit ze zdravotních důvodů. Jeho bratr Aleš však na startu bude. Sekundovat mu bude zkušený Adrian Rymel, první náhradník seriálu Grand Prix Luboš Tomíček a dravé mládí v podobě Matěje Kůse, který zejména v poslední době podává výborné výkony jak na domácím, tak na mezinárodním poli. Druhý mladíkem bude Filip Šitera, jenž se vrací po zranění páteře z polské extraligy. Návrat už sice zaznamenal ve čtvrtek v extralize, ale dnes to bude poprvé na mezinárodní scéně.

Držme tedy našim borcům palce aby se dostali co nejdále. Závod můžete sledovat živě na programu ČT 4 Sport od 20:30 h.

Zanechte komentář: