Togliatti nedalo nikomu šanci, Slaný o bod třetí

Autor článku:

uem.giftogliatti.gifSlaný – V sobotním závodě finále Poháru mistrů evropských zemí se podle předpokladu stali vítězi hlavní favorité jezdci ruského týmu Mega Lada Togliatti v čele s Nicky Pedersenem, který ani v jedné z jízd nepoznal porážku. Dobře mu sekundovali i Leigh Adams a Emil Sajfutdinov, když oba vybojovali po třinácti bodech. Na druhé pozici se umístili jezdci maďarského Debrecenu, když o svém druhém místě rozhodli až v poslední jízdě, kde Matej Ferjan po nádherném souboji porazil slánského Petera Karlssona. Slaný tedy obsadil třetí pozici a poslední dojeli jezdci lotyšského Daugavpils.

Výsledky:

1. Mega Lada Togliatti   46
Nicky Pedersen (3,3,3,3,3) 15
Denis Sajfutdinov (2,N,1,N,R) 3
Leigh Adams (3,1,3,3,3) 13
Emil Sajfutdinov (3,3,3,3) 12
Denil Ivanov (M,2,1) 3

2. SC Debrecen   31
Maciej Kuciapa (1,1,2,1,2) 7
Jozsef Tabaka (1,2,0,3,2) 8
Sandor Tihanyi (0,N,N,N) 0
Matej Ferjan (0,3,3,2,3) 11
Hynek Štichauer (2,1,F,2) 5

3. AK Slaný   30
Peter Karlsson (3,2,2,2,2) 11
Tomasz Piszcz (1,1,R,1,3) 6
Daniel Jeleniewski (2,3,Fd,1,1) 7
Michal Szczepaniek (0,1,2,2,1) 6
Martin Málek NS

4. SC Lokomotiv Daugavpills   13
Leonids Paura (0,N,0,F) 0
Maxims Bogdanovs (2,0,2,0,0) 4
Andrejs Koroljovs (2,2,1,1,0) 6
Kjastas Puodžuks (1,0,1,N,0) 2
Vjačeslav Giruskis (0,0,1) 1


Jízdy:

1. E. Sajfutdinov, Bogdanovs, Kuciapa, Szczepaniak
2. Adams, Jeleniewski, Tabaka, Paura
3. N. Pedersen, Koroljovs, Piszcz, Ferjan
4. Karlsson, D. Sajfutdinov, Puodžuks, Tihanyi
5. N. Pedersen, Tabaka, Szczepaniak, Puodžuks
6. Jeleniewski, Koroljovs, Kuciapa, D. Ivanov (M)
7. E. Sajfutdinov, Štichauer, Piszcz, Giruskis
8. Ferjan, Karlsson, Adams, Bogdanovs
9. Ferjan, Szczepaniak, D. Sajfutdinov, Paura
10. N. Pedersen, Bogdanovs, Štichauer, Jeleniewski (Fd)
11. Adams, Kuciapa, Puodžuks, Piszcz (R)
12. E. Sajfutdinov, Karlsson, Koroljovs, Tabaka
13. E. Sajfutdinov, Ferjan, Jeleniewski, Giruskis
14. Adams, Szczepaniek, Koroljovs, Štichauer (F)
15. Tabaka, D. Ivanov, Piszcz, Bogdanovs
16. N. Pederse, Karlsson, Kuciapa, Paura (F)
17. Piszcz, Štichauer, Giruskis, D. Sajfutdinov (R)
18. Adams, Kuciapa, Szczepaniek, Puodžuks
19. N. Pedersen, Tabaka, Jeleniewski, Bogdanovs
20. Ferjan, Karlsson, Ivanov, Koroljovs

10 comments

  1. Myslim, že to byla zdařilá svazarmovská akce. Světový nástup s bohatým programen, tradičně výborně připravená dráha. Špičkový spíkr s úžasnýma otázkama na jezdce, no a když pan Křikava v závěru zdělil divákům, že vedou sověti jaksi to dokreslilo atmosféru. Parádní zážitek. Proč se raději tyhle prostředky nenacpou do mladých kluků??!!

  2. Jen pár postřehů:
    1)Při státní hymně se celé družstvo Togliatti otočilo zády k divákům. To byla nejspíš reakce na US radar v Brdech že?
    2) I z pohledu diváka je dráha ve Slaném v katastrofálním stavu. Extraliga je letos stejně pryč a tak by možná bylo lepší zorat a osázet.
    3) Sice špičková startovní listina, ale to hlavní tomu nějak chybělo – „náš“ tým na startu sice byl, ale jaksi bez „našich“ :(

  3. Slánským patří rozhodně dík za uspořádání tohoto závodu, ve kterém je možné vidět světová esa první kategorie. To, co jeho význam poněkud snižuje jsou volnější pravidla evropské federace umožňující jednorázový start závodníků z jakéhokoliv jiného klubu. Borce si tam může manažer v podstatě poshánět jak na pouťák. Možná i proto se podniku zvaného PMEZ dlouhodobě nezúčastňují Skandinávci.
    Dráha ve Slaném byla mizerná, to ano, ale kdo umí, poradil si s ní. Spíkr tradičně zoufalý, neodpovídající kvalitě závodu, ale lepší to už nebude, na víc ten chlap nemá. Tady už jsem se dávno vzdal naděje na jakékoliv zlepšení. Na pár stadionech je zkrátka nutné přetrpět vesměs rádoby vtipné slinty tlachala, co nepozná tři čtvrtiny jezdců jinak, než podle čísla a bez pomoci někoho fundovanějšího (v sobotu např. Petra Moravce) by asi dával obsazení poslední série dohromady ještě teď. Čmejla je už zkrátka takový kolorit, který se dá očekávat. Co mi mrzelo a neočekával jsem, jsou chyby ve jménech v programu. Přivřel bych oči nad chybkou u Tihanyiho, nebo Puodzukse (byť ani oni nejsou žádná béčka), ale takhle zprasit jména dvou největších hvězd jsem ještě neviděl, to zavání docela slušnou ostudou. Tak snad bude příště líp.

  4. Nechci hodnotit někoho nebo stav dráhy, každý to viděl a slyšel, tak si udělejte obrázek sami, ale co víc byste chtěli, Pedersen, Adams, Karlsson,…………Kolikrát do roka je tu vidíte? A k obsazení českého teamu, kolik Angličanů, Švédů jezdí svou ligu? Teamy jsou tvořeny i ze zahraničních jezdců a nikdy nikdo neřekne, že nejsou jejich. Jedou za ně, tak jsou jejich. A to, že Slaný angažovalo jiné jezdce, než Čechy, svědčí o současném stavu pd u nás.

Zanechte komentář: