Grand Prix ve stejné podobě až do roku 2010

Autor článku:

sgp.gifFIM_1.jpgNa kongresu FIM v jihoafrickém Durbanu se také hlasovalo o podobě Grand Prix v příštích letech. Změna měla spočívat v tom, že by se v Grand Prix udržel vždy jen mistr světa a zbytek startovní listiny by vzešel z kvalifikace. Nicméně se tady toto schválit nepodařilo a seriál Grand Prix bude pokračovat minimálně do roku 2010 ve stejném formátu jako doposud.

Pro všechny jezdce, kteří se o postup do Grand Prix snaží již několik let, včetně spousty českých jezdců, by tato změna byla určitě vítána. Z kvalifikace by se do Grand Prix mohla dostat hned čtrnáctka jezdců, což je jednoznačně větší šance než momentální trojice. Navíc by se sestava Grand Prix každým rokem pravděpodobně dosti měnila, což by celý seriál jistě zatraktivnilo. Šanci zajezdit si ve světové elitě by dostalo daleko více jezdců z celého světa.

DSCF6599.JPG

4 comments

  1. Přesně. Pořád se dívat na ty stejný jezdce. Byl bych taky pro. Kvalifikace MS by zase získala jako kdysi větší kredit. Podle mě je postup z finále MS jen pro první tři tragicky málo. Zvlášť když stačí to podělat jak Sullivan. Kdyby postupovalo prvních 6 tak by to bylo spravedlivější.

Zanechte komentář: