Ať žije Hamr na Jezeře!

Autor článku:

ceska-republika.pngicespeedway.jpgDobrý víkend měla naše ledová plochá dráha. V sobotu parta kolem Jana Peciny uspořádala  a zorganizovala v Hamru na Jezeře závod MČR dvojic. Ano – evropská, natož světová špička se na severu Čech neobjevila, mimo jiné také proto, že naše hvězdné duo startovalo v té době v daleké ruské Ufě při semifinále a finále ME. Ale v našich podmínkách je každý takový podnik malý zázrak.

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00001.jpg

Na jedné straně jsou to nevyzpytatelné klimatické podmínky a na druhé straně finanční možnosti pořadatelů. Přesto některé jízdy v závodě a zejména ta dodatková  nejlepších jezdců byly výborné. Ale ono to má ještě jeden rozměr.

Jméno Hamr na Jezeře se rozletí do světa. Určitě se s ním seznámí čtenáři v Polsku, Anglii i Rakousku. Vždyť v závodě například startovala legální dvojice Anglie Uzzell – Rowand. Který pořadatel se s tím může pochlubit? V této souvislosti dost dobře nerozumím městu Mšeno, které nedovede řešit problém kolize místní fotbalistů s plochodrážníky. Město, které má dnes extraligového mistra ČR a je díky ploché dráze  známé v celém světě, nedokáže nebo nechce řešit otázku plochá dráha versus provinční čutálisti. Probůh, jen ať se tamní speedway nestěhuje do Divišova. Patří do Mšena.

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00002.jpg

V Hamru jsme se rovněž trochu prošli (několik hrázděných domů za to stálo) a ještě před závodem skočili na oběd do místní nedaleké restaurace. Poslal bych tam většinu unylých restauratérů z Prahy i odjinud, aby viděli jak vypadá těšit se na zákazníka a mile jej vítat.  Byl zde ANTHEM is a registered trademark of Anthem affordable-health.info Companies, Inc. na kávě i starosta obce pan Milan Dvořák. Ve chvíli, kdy jsme projevili zájem i informace o obci, neváhal zaběhnout do úřadu a pár propagačních materiálů přinesl. Inu ……

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00003.jpg

V neděli jsem pak měl to štěstí, že jsem díky jednomu mladému „IŤ-ákovi“ z Pardubic, který našel webovou adresu, mohl na počítači sledovat finále ME v Ufě. No sledovat, ono je to hodně na nervy, neb kameraman často sleduje diváky v beranicích, místo bojů na dráze. Obraz se často seká, většinou v nejméně vhodnou dobu, a o zvuku ani nemluvě. Ale když zvuk jde, je to v tý ruštině zážitek. Naši bráchové tentokrát v Ufě díru do světa neudělali, ale třetí místo Antona ze sobotního semifinále mimo jiné před Drozdovem a Kaminskim určitě dobré je. Ve finále, jehož výsledky znáte, mě například mrzelo, že třeba Bazejev dával Janovi tři čtvrtě rovinky. Ale zaujala mě jiná věc. O přestávkách vyjelo na dráhu vždy devět traktorů s pluhy a smetáky. Každé místo projel konvoj třikrát a řeknu vám, takhle vymetenou dráhu po třetí, čtvrté sérii jsem neviděl. O délce přestávky ani nemluvě. Nějak by se mohli hoši z Assenu, Berlína i Inzellu poučit. Dlouho se říkalo, že zde pořadatelé přestávky prodlužují, aby měli stánkaři větší tržby. Ale tomu nevěřím. Spíš si myslím, že se více techniky do bezprostředních prostor těchto stadionů prostě nevejde.

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00004.jpg

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00005.jpg

mrdvojicledy_hamr_kove_2010_00006.jpg

One comment

Zanechte komentář: