Zůstane Tai Woffinden do konce kariéry Vlkem?

Autor článku:

wolverhamptonwolves_1.gifwoffinden.jpgVlastník britského klubu Wolverhampton Wolves Chris van Straaten prohlásil, že Tai Woffinden je připraven oblékat vestu s vlkem až do konce svojí závodní kariéry. Stálému účastníkovi Grand Prix 2010 bude přitom letos teprve 21 let.

Woffinden debutoval v barvách Wolverhamtonu v roce 2009 a hned pomohl Vlkům k mistrovskému titulu. Ačkoli neměl tovární jezdec JRM z individuálního pohledu úplně nejlepší sezonu, byl oporou klubu během bojů v Elte League. Wolves dosáhli po základní části na druhé místo, aby vypadli v semifinále s pozdějším poraženými finalisti z Poole, kteří nestačili na Coventry Bees. O tom, že se s Woffindenem počítá jako s oporou svědčí i fakt, že je mužem s druhým nejvyšším averagem na soupisce Wolverhamptonu hned po nejlépe bodujícím jezdci uplynulého ročníku Elite League Freddie Lindgrenovi.

Tai Woffinden se sice narodil ve Velké Británii, ale dětství prožil v Austrálii, sám označuje Perth jako svůj domov, kam si také po náročné sezoně odjel odpočinout. O minulém víkendu se ale pln nových sil vrátil a čeká ho setkání s van Straatenem, jenž pro Speedway Star o jednání řekl: „Bude příjemné zase s Taiem mluvit. Nepředpokládáme, že by mohly nastat jakékoli problémy s dohodnutím se na všem podstatném ohledně nadcházející sezony. Na Taiovi mám rád pozitivní náladu, kterou z něj při závodění za náš klub stále cítíme. Je loajální a loni v listopadu nám řekl, že by byl velmi rád, kdyby s námi mohl strávit zbytek kariéry.“

Po loňském křtu ohněm v seriálu Grand Prix skončil Woffinden ve své premiérové sezoně mezi světovou elitou na čtrnáctém místě, dalek umístění mezi prvními osmi, které by zaručilo jistotu startů v bojích o titul Mistra světa i v sezoně 2011. Neprošel aní sítem kvalifikací, osudným se mu stalo rozpálené semifinále v Ostrowě Wielkopolském. Van Straaten si je ale jistý, že letos bude situace diametrálně odlišná a nejnadějnější Brit současnosti se znovu odrazí k lepším zítřkům, a dodává: „Má před sebou dobrý rok, o tom jsem přesvědčen. Loni to pro něj bylo těžké, ale je to velký talent a myslím, že odvede pro tým dobrou práci.“ Britský juniorský mistr z roku 2008 sice vypadl z Grand Prix, ale bude horkým kandidátem na divokou kartu pro Britskou Grand Prix na stadionu Millenia v Cardiffu.

Připomeňme, že vedle závodu Grand Prix na Markétě se Woffinden představil i v Pardubicích během závodu o Zlatou stuhu, v rámci které dokázal na mokré trati vymazat osm let starý rekord dráhy, jenž byl dosud v držení Lukáše Drymla. Právě pardubická Zlatá přilba má Angličana na soupisce pro nový ročník Extraligy družstev, podobně tomu bylo i v minulém roce, ale Woffinden se extraligovým divákům nepředstavil ani jednou. V Polsku klub rovněž nezměnil, jeho službami může disponovat Wlokniarz Czestochowa, ale po zavedení nových pravidel pro cizince je Woffindenova pozice výrazně ztížena.

 

Zanechte komentář: