Mistr bude korunován ve Svítkově

Autor článku:

ceska-republika.pngpardubice.gifVe středu od osmnácti hodin půjdou plochodrážní diváci v Pardubicích na závod Mistrovství České republiky juniorů do devatenácti let. Tento šampionát je vypsán jen na jediný závod, ve Svítkově se tedy rozhodne o držiteli mistrovského titulu, na který si brousí zuby dvanáctka Čechů doplněná o čtyři zahraniční závodníky.

Porazí někdo Václava Milíka? Toť zásadní otázka, která vyvstává z úvah o potenciálním šampionovi. Právě superfavorizovaný Milík by měl být podle papírových předpokladů tím, kdo po dvaceti jízdách středečního programu ve Svítkově vystoupí na nejvyšší stupínek a nasadí si na hlavu královskou korunu. Největšími překážkami na Milíkově cestě k mistrovskému titulu by mělo být slánské duo Roman Čejka – Eduard Krčmář. Právě tato trojice se sejde ve dvacáté jízdě a pravděpodobně tak nabídne divákům přímý souboj o první škvárový titul mistra České republiky letošní sezony.

Startovní listina obsahuje jen dvanáct českých jezdců, a proto byla doplněna o čtyři jezdce ze zahraničí. Šestnáctiletý Maďar Roland Benkö už se letos na českých oválech představil, dokonce v pardubicích vezl při Jadranské lize čtyř zemí chorvatskou vestu. Zbývajíci tři místa obsadí mladíci z Německa – pozvání přijali Marco Gaschka, Andre Mochner a Steven Mauer.

Startovní listina:
1 Steven Mauer (Německo)
2 Stanislav Pouznar
3 Dominik Hinner
4 Eduard Krčmář
5 Roman Čejka
6 Ondřej Smetana
7 Michal Škurla
8 Zdeněk Růžička
9 Jaroslav Hladký
10 Andre Mochner (Německo)
11 Ondřej Veverka
12 Daniel Hádek
13 Zdeněk Holub
14 Václav Milík
15 Marco Gaschka (Německo)
16 Roland Benkö (Maďarsko)

Zanechte komentář: