Milík a Michelsen s divokými kartami v Gniezně

Autor článku:

FIM_1.jpgmilik2.jpgmichelsen.jpgPolský svaz motorsportu (PZM) včera oznámil, že ve IV. finále Mistrovství světa juniorů vystartují s divokou kartou Čech Václav Milík a Dán Mikkel Michelsen. Pro oba jezdce se bude jednat o druhý start v letošním finálovém seriálu, Milíka totiž čeka start ve finále číslo tři v Pardubicích a Michelsen se již z pozice náhradníka představil při druhém finále v Holstedu. Oblíbenec tribun v Gniezně Kacper Gomolski se musí spokojit s pozicí náhradníka.

Kacper Gomolski byl považován za největšího favorita na zisk divoké karty pro vyvrcholení finálového seriálu. Původně se s ním počítalo přímo do finále, ale mladší z bratrského dua (Adrian, starší z bratrů Gomolských v minulosti oblékal se střídavými úspěchy pardubickou vestu) se před semifinálovým kláním zranil, a přišel tak o možnost o finále bojovat. Místo něj se v semifinále, které se, jakkoli je to zvláštní, jelo rovněž v Gniezně představil jiný junior místního Startu Oskar Fajfer a trochu překvapivě se probojoval do čtyřdílného finále. Za těchto okolností se předpokládalo, že Gomolski bude jedním z dvojice šťastlivců, na které se při výběrů divokých karet odpovědné orgány usmějí. Nicméně, člověk míní a FIM mění.

Druhým náhradníkem je Tobiasz Musielak, účastník loňské i letošní Zlaté stuhy juniorů, který má podobně jako Gomolski staršího bratra známého z domácích oválů. Slawomir Musielak se v loňské a předloňské sezóně několikrát představil se slánskou vestou v domácím juniorském šampionátu.

Mikkel Michelsen na sebe nepoutá tolik pozornosti jako jeho vrstevníci Michael Jepsen Jensen, člen základní sestavy Unibaxu Toruň, nebo Mikkel Bech Jensen, divoká karta jarní Grand Prix v Kodani. Michelsen byl člen týmu, který před několika týdny vybojoval v Balakovu stříbrné medaile na Mistrovství světa juniorských družstev. Další kariérní postup přinesla Grand Prix ve Vojensu, při které Michelsen kryl z pozice rezervisty záda nejlepším jezdcům světa. A divoká karta na závěrečné finále Mistrovství světa juniorů je pro sedmnáctiletého závodníka ze samého jihu Dánska další šancí, jak vyšplhat po společenském žebříčku ještě výše.

Startovní listina IV. finále:
1 Przemysław Pawlicki (Polsko)
2 Darcy Ward (Austrálie)
3 Bartosz Zmarzlik (Polsko)
4 Michael Jepsen Jensen (Dánsko)
5 Vadim Tarasenko (Rusko)
6 Simon Gustafsson (Švédsko)
7 Alexander Loktajev (Ukrajina)
8 Maciej Janowski (Polsko)
9 Dennis Andersson (Švédsko)
10 Piotr Pawlicki (Polsko)
11 Patryk Dudek (Polsko)
12 Václav Milík (Česká republika)
13 Oskar Fajfer (Polsko)
14 Mikkel Michelsen (Dánsko)
15 Dino Kovačič (Chorvatsko)
16 Martin Vaculík (Slovensko)

17 Kacper Gomólski (Polsko)
18 Tobiasz Musielak (Polsko)

Zanechte komentář: