Začala 63. Zlatá přilba města Pardubice

Autor článku:

ceska-republika.pngZP63.jpgTradičně čtyřmi jízdami už v sobotu začala 63. Zlatá přilba města Pardubice. Mnoho toho nemohl ve slavném závodě předvést Dino Kovačič, který si po kolizi s Lassem Bjerrem zlomil ruku. Naopak výtěčný vstup předvedl domácí Tomáš Suchánek, jenž svoji jízdu s přehledem vyhrál.

Na první jízdu letošní Zlaté přilby nepřijel Stanislaw Burza. Polák ve Svítkově byl a dokonce trénoval, ale první jízda se musela obejít bez něj. Nejlépe odstartoval Tobias Busch, ale z vítězné radost se zatím těšit nemohl, protože Lasse Bjerre ztratil kontrolu nad motorkou, do jeho předního kola narazil Dino Kovačič a oba junioři se poroučeli k zemi. Bjerre byl sice vyloučen, ale hůře dopadl Chorvat, který přímo ze stadionu putoval se zlomenou rukou do nemocnice.

Daleko lepší start než v prvním případě, kdy kroužil daleko poslední, předvedl v opakovačce Matija Duh, bodový efekt však o mnoho zajímavějšá nebyl, neb Duh z druhého místa hned v první zatáčce upadl, zvládl ale naskočit a dojet pro dva body.

Druhou jízdu vylučovacích skupin bez obtíží ovládl Tomáš Suchánek, který z červené dráhy odletěl a už ho nikdo nezastavil. Za Suchánkem dokroužil na druhé pozici vysoký Fin Timo Lahti, na něhož už Michael Hádek nestihl zaútočit po úspěšném předjetí Manuela Hauzingera. Rakušan letos jezdící s italskou licencí nakonec ztratil všechny body, když ze čtvrtého místa v posledním kole upadl.

Suverénně nejhorší start z celé šestice startujících předevedl ve třetí jízdě vylučovacích skupin Piotr Pawlicki. Nadaný Polák však využil skrumáže v první zatáčce a prosmýkl se až na úroveň vedoucího Madse Korneliussena, se kterým svedl pěkný, avšak neúspěšný souboj o pět bodů.

Przemyslaw Pawlicki a Alexander Loktajev pevně drželi v rukách osud poslední jízdy sobotního programu ve Svítkově. Třetí místo v klidu držel Matěj Kůs, pak ale jako kdyby toho klidu v jeho jízdě bylo příliš mnoho, čehož po vnitřní straně oválu využil Roberto Haupt.

Jízdy vylučovacích skupin:
1. Busch, Málek, Petrák/R1, Duh, Bjerre (d), Kovačič (F/N), Burza (M)
2. Suchánek, Lahti, M. Hádek, Čonda, Milanese, Hauzinger (F5)
3. Pi. Pawlicki, Korneliussen, Šitera, Simota, Magosi, Haupt
4. Loktajev, Pr. Pawlicki, Schultz, Kůs, Covatti, J. Holub

Zanechte komentář: