Jason Bunyan pojede GP Nového Zélandu

Autor článku:

novy-zeland.pngbunyan.jpgJason Bunyan dostal životní šanci, dvaatřicetiletý Brit pojede jako divoká karta Grand Prix Nového Zélandu. Spolupořadatel závodů na Novém Zélandu tak při zahajovací Grand Prix letošní sezóny oblékne v Aucklandu vestu s číslem šestnáct. Náhradníky budou Grant Tregoning, loňský mistr Nového Zélandu, a Andrew Aldridge.

Jason Bunyan bude v šestnáctičlenném startovním poli Grand Prix Nového Zélandu jediným jedzcem se zkušenostmi z aucklandského stadionu Western Springs. Bunyan totiž s oblibou tráví na Novém Zélandu zimní měsíce a také se účastní tamějších závodů, pro které pomáhá domlouvat účast evropských závodníků. Brit je už šestinásobným mistrem státu rozkládajíciho se na dvojici velkých a nespočtu malých ostrovů. V historickém pořadí novozélandských titulů patří britskému jezdci druhé místo, když má stále o tři primáty méně než Larry Ross, jenž mezi lety 1976 a 1990 triumfoval devětkrát.

Právě častá účast v závodech na Zélandu a přinos tamnímu plochodrážnímu sportu jsou faktory, které vynesly Bunyanovi možnost poměřit se s nejlepšími jezdci světa. Paul Bellamy, jeden z čelních představitelů britského promotéra BSI, říká: „Jason odvedl skvělé služby pro plochou dráhu na Novém Zélandu a jsme rádi, že mu můžeme, společně s FIM a New Zealand Motorcycle, nabídnout divokou kartu. Jsem si jistý, že novozélandští fandové odmění jeho loajalitu, kterou prokázal závoděním v jejich šampionátech, a budou jej podporovat jako svého vlastního při Velké ceně v březnu.“ Bill Buckley, ředitel Springs Promotion, jednoho z pořadtelů úvodní Grand Prix, dodává: „Jason toho udělal hodně pro plochou dráhu na Novém Zélandu, toto místo se stalo jeho domovem a je skvělé, že ho můžeme povolat, aby nás reprezentoval. Vedl mnoho kurzů a učil hodně závodníků, jak jezdit plochou dráhu. Po většinu let se vracel do Anglie, kde závodil s těmi nejlepšími. Jsem si jistý, že na něj budeme moci být na něj hrdí.“

Spokojenost neskrýval ani sám Bunyan, který prohlásil: „Je to čest dostat takovou obrovskou šanci. Tenhle závod je velká příležitost pozvednout plochou dráhu na Novém Zélandu a já jsem rád, že toho mohu být součástí. Po celou svoji kariéru jsem měl v této zemi úspěch a udělám všechno proto, aby to pokračovalo i na stadionu Western Springs,“ uzavírá jezdec britského druholigového Rye House.

Zanechte komentář: