Novinky z Růžené

Autor článku:

ceska-republika.pngMelice35_1.jpgUž tuto sobotu ve 13 hodin začne v Růžené u Milevska domácí ledařská sezóna. Šéf pořadatelského týmu hlásí podrobnosti přímo od rybníku Pařezitý s tím, že v Růžené je vše připraveno na sobotní závody, a navrch přikládá várku fotografií.

Protože nenapadl sníh, který trápil pořadatele loni, mohl být vytyčen ovál o úplně jiných parametrech než v minulosti. Velmi rychlá dráha podobná té v loňských Mělicích bude mít 75 metrů dlouhé roviny a zatáčky s poloměrem 25 m.

Miroslav Topinka přiznává, že už ani neměří výšku ledu, není to totiž potřeba, už v pondělí byla jeho mocnost 20 cm a od té doby stálé sílí. Aktuální předpověď počasí slibuje Růžené slunečné počasí okolo deseti stupňů pod nulou, tedy ideální pro ledy, avšak vyžadující teplé oblečení. Podle slov Miroslava Topinky ale nehrozí, že by se nedostalo vnitřních zahřívadel, ať už k jídlu či k pití.

Vzhledem k pokročilému termínu se už nepočítá s tím, že by ledařský sport v tomto roce ještě jednou zavítal do Růžené u Milevska (nikoli u Jihlavy, jak by mohl dosvědčit třeba Stefan Pletschacher či někteří další). Plán cesty je k dispozici zde, GPS souřadnice jsou 49.530839,14.463092.

Po složitých jednáních je naplánován i závod šroubkařů, který by měl začít o půl dvanácté, ale tento čas ještě nemusí být definitivní. Svoji účast potvrdili jezdci Greplu Mšeno Jan Jaroš, Zdeněk Růžička, Michal Klein a Stanislav Pouznar, které doplní ještě Míša Krupičková, Jan Holub a Jiří Němec, plus startovní listina zůstává otevřená pro případné další zájemce.

Partnery závodu jsou společnosti Fuchs Oil, Grepl a MPM.

MČR DRUŽSTEV NA LEDĚ:

SKUPINA A:
1 Petr Klauz
2 Jan Klauz

3 Radek Hutla Markus Jell
4 Lukáš Hutla

5 Miroslaw Daniszewski
6 Pawel Strugala Piotr Hejnowski

7 Josef Kreuzberger
8 Thomas Rathgeb

9 Rob Irving
10 Kevin Rowand

SKUPINA B:
11 Jan Pecina
12 Lukáš Volejník

13 Charly Ebner
14 Charly Ebner jr.

15 Martin Běhal
16 Robert Růžička

17 Markus Birn
18 Martin Glarner

19 Vlado Višváder
20 Martin Kníže

ŠROUBKY
1 Jan Jaroš
2 Jiří Němec
3 Zdeněk Růžička
4 Jan Holub
5 Stanislav Pouznar
6 Michaela Krupičková
7 Michal Klein

One comment

Zanechte komentář: