Markéta Open rozhodne o startovním poli české GP

Autor článku:

ceska-republika.pngmarketa.jpgČeská škvárová sezóna na klasické ploché dráze bude otevřena v úterý 10. dubna na Markétě, kde se pojede volný závod Markéta Open. Pořadatelé rozhodli, že tento závod bude mít zásadní vliv na jejich rozhodování o obsazení tří míst v závodě Speedway Grand Prix ČR, který se na Markétě pojede již  12. května.

Zatím se počítá s tím, že závod bude obsazen kompletně českými jezdci. Vítěz úterního otevřeného závodu bude mít zajištěnou vestu na Velkou cenu a to minimálně s číslem sedmnáct. Stává se však zároveň horkým kandidátem pro návrh na přidělení divoké karty.  Kompletní nominaci  na přidělení divoké karty a 2 náhradníky  rozhodne  na základě návrhu trenérské komise ještě týž večer po závodě vedení DPD ČSMS. Ale už teď je jisté, že se bude vybírat jen z účastníků kontrolního závodu Markéta Open. Pořadatel tak nabízí jedinečnou možnost jezdcům, kteří přes zimu nezaháleli a dává jim možnost postavit se při SGP na Markétě vedle nejlepších jezdců světa. Účast pro všechny české jezdce je otevřená, uzávěrka přihlášek je již tento pátek.

Pokud nebude obsazeno startovní pole závodu jednotlivců pro 16 jezdců,  budou volná místa Markéta Open nabídnuta zahraničním jezdcům.

13 comments

  1. To je ale zajímavé. Když byl mistrem republiky Kůs, byl nominován automaticky do GP jako náš mistr. Těď je mistrem republiky někdo úlně jiný, z úplně jiného (nepříliš spřízněného) klubu a situace se změnila jako přesýpací hodiny. V Olympu opravdu nezahálejí. Sezóna ještě pořádně nezačala a už jsou tu s dalším překvapením. A jistě ne posledním. To i koumák Vandírek bude muset být na pozoru aby nebyl přechytračen.

  2. Vždyť je to směšné!!!I kdyby tam kluci Drymlovi startovali a skončily na prvních dvou místech,tak stejně divokou kartu dostane Kůs!!! A zase řeknou,že je mladej,talentovanej,potřebuje sbírat zkušenosti,…..Ty zkušenosti už sbírá dost dlouho a je to vždy jen ostuda!Drymlové jsou u nás nejlepší a věrím,že by to byl důstojný výkon,ale bohužel zázraky se nedějí!!!!
    PS:Gratulace Matějovi k divoké kartě a já se jdu vyzvracet!

  3. Já si naopak nemyslím, že by Matěj zajel špatně. Byli jste někdo na Tomíčkově memoriálu předloni, když Matěj vyhrál? A to tam taky nejela žádná ořezávátka. Bratři Drymlové jsou určitě už delší dobu naše špička a taky si myslím, že by to měl být jeden z nich vzhledem k výsledkům za poslední roky. Jak jste se jistě všichni dočetli, vítěz má jistou minimálně sedmnáctku, takže ještě nic není jisté. A myslím si, že možná i kluci do Prahy na Open přijedou. A jak už i f.ch napsal, pořadatelem je Olymp a ne ČR. Takže titul v jednotlivcích na to nemá vliv. Třeba v Polsku taky nejede vždy na divoko jejich mistr, nebo spíš ten, kdo je nejlepší v Polsku a Grand Prix už nejede. Vždyť třeba vloni jel na divokou kartu v Polsku 2X Darcy Ward. Tak, aby nakonec nejel jako divoká karta v Praze třeba Martin Vaculík….nebo kdokoliv jiný třeba z Ruska.

      1. To je sice pravda, ale pořád platí to, že neznamená to, že byl mistrem jezdec odjinud než z Prahy, že si tím předplatil divokou kartu na Prahu. Jak už bylo řečeno. Pořádá to Olymp a ten dá poslední slovo. Zní to možná nefér, ale kdyby se jelo Grand Prix v Pardubicích, měl by Matěj Kůs divokou kartu, když byl mistr? Nebo třeba Luboš Tomček, když měl formu, nebo třeba Adrian Rymel a další a další Pražáci.

        1. Vážený pane Wanke.Tady nejde o to kdo je mistr,jde o to,že když byla loni divoká karta opět přidělena Kůsovi,tak se Praha oháněla tím,že je mistr rep..Samozřejmě poradetelem je Praha,ale tak má rovnou říct Matěj je Nejlepší Pražák,tak pojede on a nedělet pořát takovou nedůstojnou blamáž-to pochopí i malé dítě.!Já si jen myslím,že po těch jeho 4 divokých kartách by si ji zasloužil někdo jiný-zvláště když Matěj nic nepředvedl.Myslím,že by si česká plochá dráha zasloužila být výsledkově a kvalitou vidět a to se asi v Matějově podání zatím nestane.K tomu memoriálu asi takhle:Jsou závody,kdy Matějovi sedne,ale kdyby nebyla dráha mokrá na sra…,tak by nepohlo ani to.Jinak já proti M .Kůsovi nic nemám,jen ta situace kolem gp mu dost ubíra na kreditu :-(

  4. A stejně by mne zajímalo, kdo pojede a jak se k tomuto prapodivnému (možná prý) nominačnímu (?) závodu postaví jezdci jiných klubů. Když to řeknu stručně, tak Matěj Kůs dostává pravidelně divokou kartu a výsledky jsou prachbídné. Proto už konečně je nutná změna.

  5. nechte být, výsledek by měl být pouze pomocným kritériem, pokud někdo vyhraje 4 jízdy s náskokem roviny a v páté mu z prvního místa praskne řetěz a skončí druhý nebo třetí neznamená to, že gp nemusí jet. přihlížet by se mělo k aktuální formě a ne jenom jednomu výsledku z jednoho závodu a tak to myslím bude.
    v tomto případě si dovolím tvrdit, že přibyl jeden kvalitní závod na našem území, kdo by se v tomto závodě nechtěl vytáhnout, že?

Zanechte komentář: