Ostrovia Ostrów s českým sponzorem z Třince

Autor článku:

ostrow.gifZní to možná neuvěřitelně, ale polský klub, startující v 1. lize získal těsně před startem ligy nového sponzora. Stala se jim český firma Akvahelp Metal z Třince, která se zabývá výrobou bazénu a aqua parků. Zajímavé. U nás sponzory hledáme stále a naši severní sousedi se nebojí přijít si pro sponzora k nám.

4 comments

  1. Podrobnosti neznám. Ale v Třinci a okolí žije mnoho lidí polské národnosti a tak by mne vůbec nepřekvapilo, když někteří z nich sedí ve vedení oficiálně českých podniků.

    Škoda že se sponzor nenašel pro tradiční klub v Kopřivnici. Tam jsem jezdil opravdu rád, i když vzhledem k velké vzdálenosti jenom sem tam občas. Přesto mi na našich oválech sympatický kopřivnický klub moc chybí.

  2. Sponzoři jdou tam, kde je o sport mediální zájem, což v ČR u speedwaye není. netuším kde je chyba, protože sport je to divácky atraktívní. Severní Morava by potřebovala sponzora na speedway jako sůl a je jedno, jestli by se jezdilo v Kopřivnici, nebo někde jinde na ostravsku, třeba v tom Třinci, nebo v prostorech letiště v Mošnově – což se mě osobně zdá ideální.
    Čítám poslední dobou příznivé zprávy z hlediska rozvoje tohoto sportu z Divišova, Chabařovic, dokonce i Svitav, Žarnovice. Jen na té Moravě se tomu sportu moc nedaří. Chtělo by to nějakou dotaci na podporu rozvoje tohoto sportu pro kraje, kde se nejezdí- samozřejmě žertuji.
    Kopřivnice je škoda, jsou tu šikovní pořadatelé a dobré divácké zázemí. Když se jednou za x let jede, tak bývá nadstandartní návštěvnost, což se ukázalo letos na ledech.
    Bohužel poslední roky platí, kde nemají prachy na nějakou ligu, tak jako by ten klub ani nebyl. A protože je ten sport rok od roku držší, tak mají na ligu už jen málokde, viz. letos Plzeň, ale totéž lze pozorovat i v Německu. kde jsou časy kdy se jezdily dvě Bundesligy.
    Můj názor je ten, že by měl být podporován více seriál závodu jednotlivců, kde by mohly své jezdce vyslat i kluby, které mají jednoho až dva jezdce. Tak by bylo něco i pro ně.

Zanechte komentář: