Tomíček se dočkal britského angažmá, je v Berwicku

Autor článku:

berwick.giftomicek.jpgLuboš Tomíček se konečně dočkal vytouženého angažmá na Britských ostrovech, když po měsících nejistoty získal práci v Premier League. Jako náhradu za Němce Michaela Hertricha, který již měl nahrazovat zraněného Australana Brentona Barnfielda, si jej vyhlédl Berwick, který tak do svého týmu získal k Filipu Šiterovi druhého českého závodníka.

Čerstvě šestadvacetiletý Tomíček byl bez ostrovního angažmá od konce základní části loňské Elite League, kdy s ním neprodloužil kontrakt Wolverhampton. Během zimní přestávky a začátkem letošní sezóny to sice v několika případech už pro pražského jezdce vypadalo několikrát nadějně, nicméně nikdy se kontrakt uzavřít nepodařilo.

Bandité sice uzavřeli svoji soupisku už v prosinci, ale těžká zranění Kozzy Smithe a Brentona Barnfielda měnila jejich plány. Smithe nahradil Ricky Ashworth a místo Barnfielda si klub vybral Michaela Hertricha, který ale za klub nenastoupil ani jednou. Místo Němce klub z nejsevernějšího kraje Anglie sháněl náhradu, jak se dalo, ale odpověďmi mu byla jen samá ne. Až se klub spojil s Lubošem Tomíčkem a dohodl se s ním na podmínkách jeho působení.

Manažer týmu Ian Rae k situaci řekl, že volal snad všem lidem v telefonním seznamu. „Ale bylo to samé ne a ne a my už jsme začínali přemýšlet, kde získáme jezdce na pozici sedm. Pak ale z ničeho nic jsme dosáhli nečekaného úspěchu. Úplně na začátku našeho hledání jsme s Lubošem mluvili, ale okolnosti nebyly ideální a my jsme se museli poohlédnout jinde. Ale nikdy neříkej nikdy, našli jsme našeho muže a vítáme Luboše s otevřenou náručí. Českým jezdcům hodně věříme, žádný nás za posledních dvanáct let nezklamal a od Luboše také čekáme hodně,“ říká Rae. Tomíček vstupuje do sezóny s averagem 4,44 a debut si odbude v sobotu proti Tygrům z Glasgow.

Zanechte komentář: