Juniory čeká v Areně Essex těžká práce

Autor článku:

FIM_1.jpglakeside2008.jpgČeská juniorská reprezentace si kvalifikačním vítězstvím na Ukrajině zajistila právo startovat v semifinále Mistrovství světa juniorských družstev. Tento závod mělo původně hostit Scunthorpe, ale tamější dráha nevyhovuje regulím FIM, a tak se pořadtelství ujal klub Lakeside Hammers, jenž svá domácí klání jezdí v Areně Essex na východním okraji Londýna. Zeptali jsme bratrů Drymlových, kteří mají s oválem v Thurrocku nepřeberné zkušenosti na to, co české mladíky čeká.

dryml_lukas2.jpgLukáš Dryml: Lakeside bude furt stejné. Bude to tvrdé, pěkně připravené, ale je to zatraceně malé. Kluci, kteří tam nikdy nebyli a nestartovali na ostrovech, budou mít těžkou úlohu. Nechci nikoho podceňovat, ale asi budou mít velký problém se tam srovnat s tou dráhou a zatočit. Bude to těžké. Lakeside je specifická dráha, ale nejenom to. Ta dráha je tak těžká na zatáčení, že to bude hodně složité. To je fakt dráha, když se dívám na zatáčku, to je skoro jak tohleto (pozn.: ukazuje na malou dráhu pro stopětadvacítky v Divišově), jenom o hodně delší roviny. Angličani jsou samozřejmě ve výhodě.

dryml_ales3.jpgAleš Dryml: Když se kluci budou chtít zeptat, ať klidně zavolají, já jim to všechno řeknu, co tam jedu. Ta dráha je hodně specifická. Ať se nikam neženou k prknům, ať si nemyslí, že budou někoho předjíždět kolem prken. Když si podrží lajnu, tak budou těžko k předjetí. Musí drbat lajnu a výjezd. Ať se naučí drbat lajnu. Je to specifická a hodně těžká dráha. Je to poloviční než tady (pozn.: v Divišově) a ještě ten první vingl, kde rovinka není rovně, ale ta vnitřní čára už zatáčí, tak se podle toho nejde řídit. Kluci to nemají lehké.

One comment

  1. Podle toho co říkají Drymlové je dost podivné, že tato dráha regulím vyhovuje, když už Scunthorpe ne, ta je snad ještě horší (??) Nevím, tyto dráhy jsem nikdy neviděl, v Anglii jsem viděl na vlastní oči asi jenom 8-9 drah a nejmrňavější z nich byl Wimbledon. Tam to šlo předjíždět taky jenom po lajně.

Zanechte komentář: