Překážková dráha vyroste na stadionu

Autor článku:

koprivnice.gifPřímo na ploše letního stadionu v Kopřivnici vyroste překážková dráha pro motocyklový podnik Kopr enduro extrem. V sobotu 26. května od 13 hodin se zde bude konat 2. ročník akce pro terénní soutěžní stroje. „Loni jsme to zkusili poprvé a ohlasy byly příznivé. Proto chceme letos pokračovat a když ovál neumožňuje pořádat plochou dráhu, zaměřujeme se na stroje enduro,“ líčí organizátor Jaromír Lach – bývalý plochodrážní reprezentant a nyní stále aktivní jezdec endura, který si zkušenosti přivezl i z extrémního závodu Red Bull cup z Rumunska.

Co na diváky, pohodlně usazené na tribuně či v ochozech čeká? Na ovále vyrostou nejrůznější překážky: „Klády různě naskládané, třeba zešikma, aby nebylo snadné je přejet, pneumatiky z náklaďáků včetně obří, překážka v podobě návěsu kamiónu, podjížděcí branka,“ vypočítává Lach, který slibuje i pár novinek. „Chceme třeba zavěsit na lešení pár pneumatik. Trefit se do mezery mezi ně není žádná sranda, zvláště jak je jezdec vpředu rozhoupá. Taky chceme nechat kousek rovinky, ať to jezdci mohou rozjet před překážkou, která by vyzkoušela jejich nervy, kdo zabrzdí později.“

Součástí akce by se měl stát i závod pionýrů, kozích dechů či jiných maloobjemových strojů ze sklepů, kůlen a garáží. „Chceme dát možnost svézt se i mladým klukům, ať vyzkoušejí své umění a zazávodí si, je to lepší, než když to budou zkoušet někde na cestě,“ vysvětluje Lach.

5 comments

  1. To je má tajná naděje, že se Lach vrátí na ledy a třeba se přidá ještě někdo mladej s okolí a Kopřivnice bude mít tým.
    Enduro na stadionu, to mě bohužel moc nebere.
    Stále mě neni jasné co ovál potřebuje, aby umožnil plochou dráhu. Utopistický program kopřivnického starosty na přestavbu letního stadionu na moderní atletickofotbalový sportovní stánek bez ploché dráhy snad už úplně skončil ?! Alespoň jsem o tom už dlouho nic neslyšel. Tak by se zas mohlo začít jezdit.

    1. tak jo mužem začít jezdit,jen vytáhni trochu peněz,udělej novou dráhu (podklad+mantinely)“základ“ a nikdo v tom háček neuvidí.
      Všímám že stále něco tady komentuješ ale do všeho vidíš tak z 1/3…..
      Stále mě neni jasné co ovál potřebuje-nic z venku vypadá hezky

  2. Problém je hlavně v tom, že stadion patří městu a ne klubu. Je to stadion Emila Zátopka a my jako klub na žádnou rekonstrukci nebo cokoliv jiného nedostaneme dotaci – žádnou, dokud je stadion města. Druhý problém je v tom, že na všechny závody Mistrovství republiky je nutno mít nafukovací mantinely a ty my nemáme.Nové nafukovací mantinely stojí milion korun, což taky nemáme. Mohli by jsme jet případně volný závod, ale tady zase je problém v tom, že mantinely, které jsou tam teď, už dosloužily. Zamotaný kruh.

  3. Milý ierku, já nekomentuji, já se ptám, abych se s té 1/3 dostal alespoń na 1/2. Ostuda není nevědět, ostuda je se nezajímat, nezeptat se. Ale od Vás bych se toho asi zrovna moc tady nedozvěděl. Nechápu, že jste tady kolem ty plochý dráhy všichni většinou tak nevrlí a napružení, když to řeknu velice slušně. Ani už se nedivím, že pan Škach zastavil komentáře na speedway A-Z.
    Pane Wanke děkuji za srozumitelnou informaci. Chápu, že pokud město nerkonstruje stadion včetně dráhy, jezdit se prostě nedá a nebude. OK. Asi začnu chodit na to enduro.

    Goodbye nevrlí plošináři.

Zanechte komentář: