Startovní listina Tomíčkova memoriálu

Autor článku:

ceska-republika.pngmarketa.jpgNa středeční tiskové konferenci byla zástupcům přítomných médií prezentována aktuální podoba startovní listiny 44. Memoriálu Luboše Tomíčka. Ten se jede už toto pondělí, a tak není divu, že už mnoho volných míst nezbývá. Již dříve avizovanou největší hvězdou bude loňský vítěz Nicki Pedersen, jemuž bude na paty šlapat čtveřice Poláků, mistr Švédska a stranou nebudou chtít zůstat ani domácí Josef Franc a Matěj Kůs.Startovní listina:
1 Tomasz Gapiński (Polsko)
2 Michal Mitko (Polsko)
3 Václav Milík (Česká republika)
4 Rafal Okoniewski (Polsko)
5 Josef Franc (Česká republika)
6
7 Dakota North (Austrálie)
8
9 Maks Gregorič (Slovinsko)
10 Nicki Pedersen (Dánsko)
11 Grzegorz Zengota (Polsko)
12
13 Luboš Tomíček (Česká republika)
14 Daniel Nermark (Švédsko)
15 Matěj Kůs (Česká republika)
16 Gino Franchetti (Itálie)

3 comments

  1. A proč rovnou MLT nejedete v Polsku, když je v předběžné startovní listině stejně poláků jako našich kluků?
    Nemá Praha zájem o domácí kluky nabo naši kluci o Prahu?
    Když si vzpomenu, jak Luboš Tomíček psal loni, že jede spíš jen kvůli otci (rodině) než kvůli sobě, a podívám se na jeho učinkování v letošní extralize za Markétu, domnívám se, že letos tomu nebude jinak.
    Jaký je význam nasazení Itala, o kterém člověk celou sezonu neslyší do jedné lajny s Nickim? Nechtěli byste jet memoriály dva jako mistrovství ČR? Já bych na ten druhej, obsazenej našima klukama, přijel. Co třeba Málek, Simota, Šitera… slyšeli jste někdy o nich? Já o Dakotovi ne. Vzhledem k tomu, že je to Australan, tak určitě pozvedne prestiž závodu.
    Určitě by si to pan Tomíček přál.

    Mirek

  2. Tak, Guglielmo Franchetti je jeden z nejlepších italských jezdců, který bojuje i IM Itálie. Souhlasím, že v porovnání s Nicki Pedersenem teoreticky šanci nemá, ale to nám vše ukážou závody. Zajímavější by možná bylo nasazení Nicolase Covattiho. Další problém sestává z data 10.9., kdy se v Británii jedou 4 závody, proto neuvidíme třeba Troye Batchelora. Další Australan Dakota North je mladý talent jezdící v britské Premier League. Když jsme u těch spekulací, tak samozřejmě může také překvapit. Otázka zůstává, koho uvidíme z Německa, osobně bych nejraději viděl Kevina Wolberta. Jako s italským jezdcem to vypadá také se Slovincem Maksem Gregoricem, místo kterého bychom určitě raději spatřili Mateje Žagara nebo Juricu Pavlice.
    Pro české jezdce to bude alespoň dobrá motivace většina polských zástupců patří mezi velmi dobré jezdce. Vsadil bych se, že se také objeví nějaké překvapení z GP. Tři moje tipy na poslední neobsazené místo Niels Kristian Iversen, Grigory Laguta nebo Martin Vaculík.

    1. Covatti se uvedl dobře v GP. Sice moc bodů neudělal, ale pěkně bojoval a předvedl úžasné vykláněčky, dokáže se na motorku pořádně pověsit. Poláci dnes to je kvalita a i jejich průměrný ligový jezdec je těžký soupeř pro naše nejlepší. Osobně bych však radši viděl větší ůčast jezdců ze Skandinávie a taky Martina Vaculíka.

Zanechte komentář: