V Kopřivnici se chystá flattrack

Autor článku:

koprivnice.gifflat_track.jpgPremiéru americké ploché dráhy, zvané flattrack, chystá na nedělní odpoledne 30. září kopřivnický Autoklub. Na letním stadionu by se mělo představit zhruba třicet převážně českých jezdců, i když o start projevili zájem i cizinci.

„Flattrack se u nás jezdí naplno druhým rokem, jednak mezinárodní mistrovství republiky, ale v Praze se už odjel i závod světové série,“ nastiňuje za organizátory Jaromír Lach. „Současný stav dráhy a mantinelů bohužel neumožňuje jezdit klasickou plochou dráhu, a tak zkoušíme tuto novinku.“

A čím se tato americká varianta liší? Odlišné jsou hlavně motocykly, vycházejí ze sériových, jezdí na benzín, mají jen 19palcová kola a zadní brzdu. V rozjížďce, která se jezdí třeba i na 12 kol, startuje klidně i deset nebo dvanáct jezdců. „Výhoda je, že stroje jsou vyrovnané, na dráze se pořád něco děje,“ doplňuje Lach. V závodě by se měly představit tři kategorie – stroje do roku výroby 1960, do roku 1989 a po něm, nebudou chybět ani americké klasiky Harley-Davidson či Indian.

Součástí odpoledne budou i závody padesátek. „Stejně jako na jarním enduru chceme dát možnost zazávodit si na nejrůznějších fichtlech, kozích dechách, po okolí jich je pořád spousta,“ doplňuje Lach.

Zanechte komentář: