Niels Kristian Iversen oblékne mšenskou vestu

Autor článku:

mseno.jpgiversen.jpgS prvním jezdcem skutečně světové třídy podepsal Rudolf Grepl smlouvu o působení v družině, která nese jeho jméno. Mistr světa v soutěži družstev Niels Kristian Iversen se domluvil na podmínkách kontraktu se středočeským celkem, a může tak být zapsán na soupisku. „PUK“ je po Madsi Korneliussenovi, Rory Schleinovi a Nicolaii Klindtovi už čtvrtým jezdcem ze sedmičlenné soupisky King’s Lynnu Stars, jehož do svých řad Mšeno získalo.Niels Kristian Iversen prožil v roce 2012 životní sezónu. Vedle zlata s omlazeným dánským výběrem ve Speedway World Cupu se Iversen díky třetímu místu v Goričanu propracoval přes Grand Prix Challenge zpět do Grand Prix a k tomu vybojoval dánský individuální titul. Skvělou formu stabilně prokazoval třicetiletý závodník i v ligových soutěžích. Byl nejlepším závodníkem švédské Elitserien a druhým nejlépe bodujícím mužem lig v Dánsku a Polsku. V obou případech byl lepší jen Nicki Pedersen, další člen zlatého dánského výběru z SWC.

V tuto chvíli je nanejvýš pravděpodobné, že rodák z Esbjergu bude jediným z patnácti jezdců Grand Prix, který se představí ve všech pěti ligách. Nová posila Greplu Mšeno je, jak už bylo zmíněno, jezdcem King’s Lynnu Stars, pokračuje také v Indianerně Kumla, měl by být hlavní zbraní Stali Gorzów a pomoci Esbjergu k obhajobě dánského titulu.

Mšenský Grepl si na Dána dělal zálusk už loni v červnu, kdy Iversen jezdil ve skvělé formě, zatímco obhájce titulu se trápil. Další z bývalých jezdců King’s Lynnu Filip Šitera lanařil trojnásobného vítěze SWC seč mohl, avšak jeho jméno se objevilo na soupisce Olympu Praha. Klub z hlavního města nakonec ale v cestě za titulem Iversena nenasadil, a tak si kapitán úspěšného dánského týmu bude muset na start v české extralize počkat. Je však pravděpodobné, že nebude čekat dlouho, neb jistě využije možnost vyzkoušet si před květnovým závodem Mitas Grand Prix Čerské republiky pražskou dráhu, na kterou bude Grepl zajíždět 23. dubna ke svému prvnímu závodu v letošní extralize.

Zanechte komentář: