I Matěj Kůs zůstává v nemocnici

Autor článku:

AKM_logo.pngkus2.jpgAKTUALIZOVÁNO Podobně jako Adrian Miedziński i Matěj Kůs má před sebou minimálně několikadenní pobyt ve vojenské nemocnici ve Střešovicích. Pro oba jmenované byla nešťastná třináctá jízda středečního závodu mezi Českou republikou a Polskem. Oba závodníci, kteří bývali týmovými kolegy v Unibaxu Toruň, po vzájemném střetu upadli a byli převezeni do nemocnice.

Matěj Kůs si už na stadionu stěžoval na bolest žeber a nohy. Vyšetření v nemocnici potvrdilo už dříve avizované, že pražský závodník nemá nic zlomeného. Jak řekl sportovní ředitel klubu z hlavního města Pavel Ondrašík pro klubový web, tak Matěj Kůs má velkou krevní sraženinu na stehně. Dále má zhmožděná ramena a krk, na kterém má navlečený krunýř. Rovněž si přivodil otřes mozku a stále na sobě pociťuje jeho následky.

Lékaři prozatím nařídili, že český reprezentant zůstane pod jejich dohledem minimálně přes víkend. Kůs tak přijde o závody v Anglii a kvalifikaci mistrovství světa v Maďarsku, kde měl startovat v sobotu. Zdaleka jistý není ani středeční extraligový závod ve Slaném, v případě Kůsovy absence by Pražané s největší pravděpodobností využili pravidla o zástupu závodníka.

Průběh pádu je vidět zde na fotkách Wojty Zavřela.

AKTUALIZACE: Ve čtvrtek večer napsal Matěj Kůs na svůj facebook: „Už jsem toho měl hodně, ale takhle bolavej jsem ještě nebyl… Kde je ten vlak, co jsem zastavil? :-) Nic zlomeného. Kromě vazu v rameni nevidím problém. Do SWC bych chtěl být zpět.“

Zanechte komentář: