Nominace reprezentačních družstev

Autor článku:

ceska-republika.pngČtvrteční bodovaný trénink na pražské Markétě měl zásadní vliv na utvoření nominací na závody, které se oba jedou příští středu. V Pardubicích pokračuje Jadranská liga čtyř zemí, ve stejný den i čas jen o sto kilometrů západněji přivitá seniorský národní tým v Praze na Markétě polskou národní družinu v posledním testu před červencovým Monster Speedway World Cupem. Světlo světa rovněž spatřila širší nominace na semifinále Mistrovství Evropy juniorských družstev, které bude 23. června hostit Divišov.

Testmatch Česká republika – Polsko
Nominaci měla jistou pětice Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Václav Milík, Josef Franc a Matěj Kůs, k nim se na základě výsledků ve čtvrtek na Markétě přidali Zdeněk Simota, Tomáš Suchánek a Roman Čejka. Náhradníky jsou Jan Jaroš a Zdeněk Holub. Toto je rovněž desítka závodníků, která bude nahlášena na širší soupisku pro Monster Speedway World Cup. Sedm z těchto závodníků bude v Praze trénovat před finále SWC a čtyři z nich postaví 20. července reprezentační manažer Mgr. Milan Špinka do finále mistrovství světa družstev.

Česká republika:
Aleš Dryml
Lukáš Dryml
Josef Franc
Matěj Kůs
Václav Milík
Zdeněk Simota
Tomáš Suchánek
Roman Čejka (náhradník)

Polsko:
Patryk Dudek
Tomasz Gollob
Jaroslaw Hampel
Maciej Janowski
Krzysztof Kasprzak
Adrian Miedziński
Przemyslaw Pawlicki
Piotr Pawlicki (náhradník)

Jadranská liga čtyř zemí
Juniorská reprezentace se bude v Pardubicích připravovat na záříjové finále mistrovství světa juniorských družstev, které hostí právě svítkovský ovál. Proti týmům Slovinska, Maďarska a Slovenska nastoupí Eduard Krčmář, Michal Škurla, Zdeněk Holub, jež doplní při absenci Václava Milíka další z domácích odchovanců Hynek Štichauer. Podle původních plánů vedení reprezentace měl v Pardubicích závodit Roman Čejka, ale bodovaný trénink v Praze rozhodl jinak, a tak se na východě Čech představí Zdeněk Holub, s nímž se naopak počítalo do hlavního města.

Zdeněk Holub
Eduard Krčmář
Michal Škurla
Hynek Štichauer

Mistrovství Evropy juniorských družstev
První částí přípravy na divišovské semifinále Mistrovství Evropy juniorských družstev byl závod národního individuálního juniorského šampionátu konaný právě ve středočeském městysu. Před evropským šampionátem se mladí závodníci vydají do Divišova ještě jednou, a to do 10. června, kdy se uskuteční jednodenní soustředění, které bude mít zásadní význam pro utvoření konečné nominace. Ta bude oznámena o tři dny později.

Širší nominace:
Roman Čejka
Daniel Hádek
Zdeněk Holub
Eduard Krčmář
Václav Milík
Ondřej Smetana
Michal Škurla

Zanechte komentář: