Těžký pád ukončil testmatch

Autor článku:

ceska-republika.pngpolsko.pngOšklivým pádem byl zakončen testmatch Česká republika – Polsko na Markétě. Ve třinácté jízdě zachytil Adrian Miedziński o zadní kolo Matěje Kůse a oba jezdci skončili v kotrmelcích na zemi. Polák byl v bezvědomí, ale v sanitce komunikoval. Domácí závodník si stěžoval na bolest nohy a žeber. Oba byli převezeni do nemocnice. Závod byl poté za stavu 18:54 ukončen.

Česká republika: 18 bodů
1 Aleš Dryml 2+1 (1*,0,1)
2 Matěj Kůs 3 (2,0,1)
3 Josef Franc 5 (3,1,1)
4 Zdeněk Simota 0 (0,0,0)
5 Václav Milík 2 (0,1,1)
6 Tomáš Suchánek 3+1 (1,1,0,1*)
7 Roman Čejka  0 (F,0)
8 Jan Jaroš 3 (1,2,0)

Polsko: 54 bodů
1 Tomasz Gollob 9 (3,3,3)
2 Maciej Janowski 7+2 (0,2*,2*,3)
3 Jaroslaw Hampel 5+3 (1*,2*,2*)
4 Adrian Miedziński 8 (2,3,3)
5 Krzysztof Kasprzak 7+2 (2*,2*,3)
6 Patryk Dudek 9+3 (2*,2*,2*,3)
7 Piotr Pawlicki 9 (3,3,3,0)

Jízda po jízdě:
1. Gollob, Kůs, Dryml, Janowski
2. Pawlicki, Dudek, Suchánek, Čejka (F)
3. Franc, Miedziński, Hampel, Simota
4. Pawlicki, Kasprzak, Suchánek, Milík
5. Miedziński, Dudek, Jaroš, Kůs
6. Gollob, Janowski, Franc, Simota
7. Miedziński, Hampel, Kůs, Dryml
8. Pawlicki, Kasprzak, Franc, Simota
9. Gollob, Janowski, Milík, Suchánek
10. Kasprzak, Dudek, Dryml, Čejka
11. Dudek, Jaroš, Suchánek, Pawlicki
12. Janowski, Hampel, Milík, Jaroš

13 comments

  1. Je to v háji, těch kluků co to jezdí a jde jim to je jen pár a pořád je někdo potlučenej. Třeba Drymlové kolik už toho mají za sebou.
    Já se na ten sport rád dívám, ale kdybych měl nějakého syna, tak bych ho na tenhle sport nedal. Nejvíc vždycky trnu o Míšu Krupičkovou, divím se, že ji rodiče nechají jezdit. Já tomu tak nerozumím, ale řekl bych že se jezdí dneska víc v kontaktu a na ostří, zvlášť na profesionální úrovni. Někdy se vyválej a odejdou s úsměvem někdy lehnou a léčí se z toho půl roku a víc. Divím se, že je vůbec ještě nějaká pojišťovna chce pojistit. Tady někdo zlehčoval sportovní výkony Drymlů, ale já před nimi smekám, na to kolik už měli karambolů tak jezdí ještě dost srdnatě, jinej by ten sport už zabalil. A když je zahraniční kluby ještě angažují, tak to s tím výkonem nebude tak šptný, oni si svoje body udělaj. Jasně že ve speedway už žádnou díru do světa neudělají, to by museli přejít na long track, tam by neměli konkurenci, ale asi to tak nenese jako být jakýsi lepší průměr ve světovém speedway.

  2. Tady jsem narazil na velmi zajímavou dráhu v Německu, sice to s předešlým nesouvisí, ale je to zajímavé, má jen 215 metrů a startuje se ,,zpoza rohu“ aby byla na rozjezd delší rovinka, jízda vypadá trochu jako když si pes honí ocas, nicméně i to je řešení a hned mě napadá Kopřivnice, kde město chtělo kdysi stadion předělat na atletický a fotbalový a plošináře tam nechtělo a dávalo jim nějaký náhradní plácek (te´d je patová situace a nikdo nic neřeší) a oni se urazili že se tam dráha nevejde. Prdlačky jak vidno vejde, viz http://www.msc-dohren.de/ Za pozornost stojí první video, kde Smolinský jede na elektroplochodrážní motorce exhibici. Kouzelnej je i pohled na mapu v kontaktech, dráha je postavená na okraj vesnici, skoro to vypadá že místo hřbitova. Pro venkovský klub, který se věnuje hlavně dětem na stopětadvacítkách a udělá jednou za rok pouťák pro dospělé ideální řešení. Hned bych přiložil ruku k dílu, kdyby se cosi takového v blízkosti mého bydliště budovalo.

Zanechte komentář: