Pardubice byly ve Mšeně bezkonkurenční

Autor článku:

ceska-republika.pngzlata-prilba-pardubice.gifmseno.jpgVelmi slušné jezdecké obsazení přilákal sobotní prvoligový mítink. V mšenských boxech se sešla skoro desítka borců, kteří pravidelně oblékají vesty extraligových klubů. Vedle domácí trojice Simota – Šitera – Jan Holub a pardubické úderné „roty“ Štichauer – Suchánek – Milík se na mšenském oválu nečekaně objevil i pražský Josef Franc a březolupský Martin Málek, který se v sedle plochodrážního motocyklu objevil po delším zranění.

Už úvodní rozjížďky naznačily, že průběh závodu bude nadmíru vyrovnaný. S výjimkou březolupské „koalice“ s Žarnovicí, které se staral o body výtečně jezdící Málek, se o své místo na slunci prala celá trojice zbylých týmů.
Start se vydařil nejlépe pražskému celku, ale Pardubice začaly „tvrdit muziku“ od momentu, kdy jejich kouč Vozár nasadil v 5. jízdě Milíka místo Krupičkové. Devítka následujících výher způsobila, že závěrečný pardubický účet měl na stříbrné Mšeno k dobru třináct bodů.

O druhou příčku, která zajišťovala postup do finále, se „pralo“ Mšeno spolu s Markétou. Ta měla v souboji s domácím celkem dlouho navrch, ale když ve 13. jízdě upadl Franc, dotáhlo se Mšeno na Markétu o jediný bod.
Po Simotově pádu v 15. jízdě se do finále tlačila Praha, ale přišel lišácký tah manažera Grepla. V 16. rundě dal žolík Šiterovi, jehož druhé místo spolu se čtyřmi body znamenalo pro Mšeno postup do finálové jízdy o jediný bod před Markétou.
Konečné pořadí závodu bylo sice dáno už před samotnou finálovou jízdou, ale její aktéři do ní šli naplno. V prvním souboji to se snahou přehnal Šitera, který byl po pádu vyloučen. V opakovačce Štichauer s Milíkem, nejlepší pár dne, nedali Janu Holubovi sebemenší šanci.

Ohlasy z depa
Velkou spokojenost vyjádřil po závodě pardubický manažer Lubomír Vozár: „Hodně mě dnes svým výkonem překvapil Štichauer, kterému tradičně pomohl výborný Milík. Suchánek přes nepovedené starty rovněž odvedl svoje. Čekal jsem víc od týmu Markéty, že bude s námi ve finále, ale zabojoval Šitera.“

Jak viděl sobotní závod čtrnáctibodový Václav Milík? „Dráha byla, jako je to v poslední době ve Mšeně obvyklé, extra rozbitá, ale mně se to líbilo. Vyhráli jsme, prostě super.“

„Bylo to nahoru – dolů, prostě střídavě oblačno pro všechny týmy,“ hodnotil závod Rudolf Grepl, prezident a zároveň manažer domácího celku. „Nakonec jsme vyválčili druhé místo, takže ze svého pohledu jsme spokojeni.“

Výsledky:
1. AMK ZP Pardubice (38 bodů)
SUCHÁNEK Tomáš (1,2,2,3) 8
KRUPIČKOVÁ Michaela (2,0) 2
ŠTICHAUER Hynek (2,3,3,3,3) 14
PETRÁK Jaroslav (0,0) 0
MILÍK Václav (3,3,3,3,2*) 14+1

2. PDK Grepl Mšeno (25 bodů)
ŚITERA Filip (1,2,1,4!,Fd) 8
SIMOTA Zdeněk (2,1,3,F) 6
KLEIN Michal (1,0,Fd,1) 2
HOLUB Jan (3,2,1,2,1) 9

3. AK Markéta Praha (23 body)
SMETANA Ondřej (1,0,2) 3
HOLUB Zdeněk (3,1,2,2,1) 9
ŠKURLA Michal (3,0,1,1) 5
FRANC Josef (2,2,2,Fd ) 6

4. AK Březolupy/SC Žarnovica (17 bodů)
WEISS Dominik (F4,0,0) 0
WALLNER Fritz (R4,1,1,R) 2
MÁLEK Martin (3,3,3,3,R4) 12
GAVENDA Martin (0,1,0,2) 3

Karel Horňák pro Mělnický deník

Zanechte komentář: