Markéta Praha předvedla svou soupisku

Autor článku:

AKM_logoOsvědčenou seniorskou trojici Franc, Kůs, Wolff na extraligové soupisce AK Markéta pro sezonu 2014 rozšířil ještě Filip Šitera. Grepl Mšeno, Šiterův mateřský klub, totiž do letošního ročníku tuzemské nejvyšší plochodrážní soutěže družstev nenastoupí. Závodník byl tak volný pro jednání s ostatními kluby a do svého týmu si jej vybral Tomáš Topinka.

Nejen v domácích soutěžích se představí čeští závodníci. Matěj Kůs změnil v zimě klub jak na Britských ostrovech, kde se přesunul z Redcaru do Berwicku Bandits, tak v Polsku, tam bude nově hájit barvy Startu Gniezno. Josef Franc minulý rok nedostal šanci závodit v Lodži, a tak kývl na nabídku Lokomotivu Dagavpils, lotyšského účastníka polské druhé nejvyšší soutěže, vedle toho bude znovu reprezentovat Českou republiku v dlouhodrážním mistrovství světa. Filip Šitera podepsal s Rzeszówem tzv. Varšavský kontrakt, který mu umožňuje změnit klub i po uzávěrce soupisek.

Ani v letošním ročníku nebudou na tuzemských oválech chybět zahraniční hvězdy. Vrací se Nicki Pedersen a Troy Batchelor, ústřední postavy mistrovského týmu z roku 2012, společně s Peterem Kildemandem, jenž úspěšně debutoval v extralize minulý rok. Nováčky na soupisce jsou zkušení polští jezdci Krzysztof Buczkowski a Adam Skórnicki.

V tuto chvíli je jisté, že 22. dubna se v repríze loňského finále proti Pardubicím na Markétě představí vedoucí muž seriálu Grand Prix Nicki Pedersen. O nasazení dalších jezdců rozhodne manažer týmu Tomáš Topinka v průběhu soutěže.

Soupiska:
Troy Batchelor (AUS)
Krzysztof Buczkowski (POL)
Peter Kildemand (DEN)
Nicki Pedersen (DEN)
Adam Skórnicki (POL)

Josef Franc
Matěj Kůs
Filip Šitera
Richard Wolff

Filip Hájek
Zdeněk Holub
Ondřej Smetana
Michal Škurla

Zanechte komentář: