Vážení čtenáři www.speedwayfakta.cz

Autor článku:

Před asi dvěma měsíci jsme na naše stránky umístili anketu, která se Vás ptala na váš názor ohledně nového vzhledu našich stránek. Ta dopadla pro nás sice záporně, ale to je pro naši redakci jen podnět se stále zlepšovat a doufáme, že nám s tím pomůžete. Pod tímto článkem jsme otevřeli komentáře a žádáme vás tímto o Vaši pomoc. Napište nám co se Vám nelíbí, co by jste chtěli zlepšit, upravit, co Vám snad na webu chybí apod. Jménem redakce Vám moc děkuji za spolupráci a těším se na Vaše nápady a kritiku či chválu.

S Pozdravem
Tomáš Wanke
Šéfredaktor

24 comments

  1. Vraťte sem diskuzi, byť by byla moderovaná. Já jsem tu v diskuzích našel vždy cenné názory a postřehy.

    Co se týče designu stránek, opravdu nic moc, ale viděl jsem i horší, a důležitý je hlavně obsah.

    Uvítal bych více informací z dlouhé a travnaté dráhy. Obávám se však, že redaktoři Speedway Fakt mají zhruba stejné zdroje informací jako já, takže se tu sotva objeví něco navíc. Ohledně tohoto je například web Speedway A-Z tak o dva kroky napřed.

    1. Dobrý den, nad diskuzí se stále pracuje. Možná tato diskuze je jakousi zkouškou moderování komentářů. Uvidíme jak to půjde.

      Design je zatím takový jaký je, uvidíme zda se nám podaří jej zlepšit, nebo se budeme muset pokusit o něco jiného, či se vrátit ke starému jak psal Wojta.

      Netuším, jaké zdroje informací z dlouhé a travnaté ploché dráhy máte Vy, ale my se snažíme obsáhnout hlavně všechny důležité informace světového a evropského ranku, někdy se to daří, někdy ne. Pokud by jste však měl zájem spojit síly s naší redakcí, ozvěte se mi na email tomas.wanke@speedwayfakta.cz a možná by to prospělo ke zkvalitnění informací Vámi oblíbených disciplín ploché dráhy.

  2. Design srtránek je věc názoru a následně zvyku, souhlasím, že důležitý je obsah. Samozřejmě to záleží na možnostech redaktorů, ale i když uveřejňované skutečnosti jsou známy z jiných zdrojů plní tyto stránky svůj účel. Nemá každý čas a možnosti lítat po různých stránkách a vyhledávat.
    Pokud jde o diskuzi jde vždycky o inteligenci diskutujícího. Pokud je možné moderování jsem pro a vulgární a urážlivé příspěvky sem nepouštět.

    Jak jsem se zmínil, stránky plní svůj účel a to je důležité. Dík redaktorům za to.

    1. Děkujeme za pozitivní ohlasy, moc nás potěšily. Mým původním záměrem při začátcích Speedway Fakta bylo opravdu hlavně shromáždit výsledky z celého světa na jedno místo a ulehčit tak čtenářům přehled o dění ve světě ploché dráhy. Bohužel se to někdy nedaří a to hlavně díky nedostatku času, jelikož Speedway Fakta jsou jen mám koníčkem a nikoliv hlavním příjmem, jistě tedy chápete okolnosti. Diskuze je velmi ožehavé téma, nad kterým uvažuji každý den. Uvidíme jak podaří od-moderovat tuhle diskuzi, ale zase hraje roli ten čas. Nechci, aby moderování komentářů ovlivnilo psaní výsledků.

  3. Dobrý den.
    To se cení.
    1) chybí mě přehledný kalendář akcí ČR, s možností filtrace kde. kdy, typ soutěže
    2) odkazy na zajímavé webové stránky s plochodrážní tematikou u nás i v zahraničí
    3) aktuální odkazy na speedway v TV či přes internet
    4) dlouhodobé soutěže které speedway fakta sleduje (zahraniční ligy), bych doplnil někde o průběžné tabulky
    5) scházejí mě zajímavé rozhovory se zákulisí české ploché dráhy s jezdci, pořadateli, činovníky, s tím že by fanoušci třeba dopředu mohli dát otázky, pak by se třeba hodnotilo známkou jak byli spokojeni s odpovědí, raději pak už ale nepřipustit komentáře, protože to pak sklouzne někam kam nechceme
    6) nejvíce mě schází diskuze, protože fanoušků tohoto sportu mnoho v běžné populaci není a člověk je nacházel právě zde. Přimlouvám se aby si zde mohli třeba fanoušci alespoň domlouvat společné cesty na závody, nebo aby vznikla diskuzní vlákna k jednotlivým plochodrážním disciplínám, dlouhá, tráva, liga, veteráni.

    Co se týká desingu nic zvláštního, ale upřednostňuji obsah před formou

    Jelikož jsem z blízkého okolí Kopřivnice, uvítal bych kdyby na stránkách kopřivnického klubu. kterou vedete rovněž, bylo patrno více informací z jeho života, nebo je opravdu tak mrtvý ? Podpořit plochou dráhu v Kopřivnici přijdu, nenapsali jste ale od kolika. Uvítal bych nějakou diskuzi klubu s fanoušky a nějaká fakta k té situaci v Kopřivnici, případně co můžeme udělat pro plochou dráhu v Kopřivnici.

    1. Dobrý den, děkuji za obsáhlý komentář, pokusím se odpovědět na Vaše dotazy.
      1) Kalendář doplním, při změně jsem na něj nějak pozapomněl. Horší to bude možná s tou filtrací, ale uvidíme co se dá dělat.
      2) I odkazy se pokusím na web umístit, tohle je taky dost ožehavé, jelikož se to musí stále hlídat, protože odkazy se objevují nové, některé se ztratí a tak je to pořád dokola.
      3) Odkazy na Speedway v TV by se snad dali uskutečnit, ale, jak jsem již několikrát zde uvedl, Speedway Fakta jsou jen mým koníčkem a neživí mne – bohužel. Sledovat tedy navíc ještě programy různých sportovních televizních stanic by zase mohlo ovlivnit ještě více chod psaní článků. Zní to možná jako výmluva, ale představte si, že děláte v práci 12 hodin denně, pak přijdete domů, honem na Fakta napsat výsledky, moderovat komentáře, vyhledat kdy a kde dávají plochou dráhu v televizi třeba na následující týden, sem tam jedete někam na závod, kdy od nás z Kopřivnice je to teda všude pěkně daleko a v práci si musíte vzít volno, které si ovšem musíte zase někdy nahradit, takže potom zase zbude méně času psaní výsledků, moderování komentářů atd. A to jsem ještě nemluvil o spaní a o rodině. Pokud tedy máte možnost to pro Speedway Fakta dělat, kontaktujte mne na tomas.wanke@speedwayfakta.cz a mohlo by se to třeba stát vaší specialitou. Teď to ovšem nemyslím vůbec špatně, ale je toho opravdu mnoho. No a k speedway přes internet, to je taky sporné, jelikož se mnohdy může jednat o nelegální stream, mohlo by dojít k problémům s autorskými právy a to si bohužel na triko vzít nemohu.
      4) Dlouhodobé soutěže a jejich tabulky taky chystáme umístit na stránky
      5) Nad tímto tématem jsem již mnohokrát uvažoval, ale zatím se mi ho nepodařilo uskutečnit, bylo by to super, možná do budoucna, není všem dnům konec.
      6) Diskuzi nebo komentáře k článkům jsem již komentoval. Uvidíme, jak se bude dařit moderovat tyto komentáře-zatím to snad jde. A fórum, které dělí jednotlivé disciplíny a jiné na vlákna tady již bylo dávno, nesetkalo se ovšem se zájmem a za dva roky jeho funkčnosti se tam napsalo všeho všudy 20 diskuzí a ty napsali možná 4 nebo 5 diskutujících. Proto jsme jí zrušili.

      Kopřivnické motorkářské odpoledne je stále ve fázi příprav a poslední informace o začátku jsou, že trenink by měl proběhnout v 11 dopoledne a závod pak od 13 hodin. Nevím zda by diskuze klubu z fanoušky měla smysl, protože by diskutovali možná jen členové klubu s pár jedinci. Ale funguje facebookový profil kopřivnického klubu, kde pravděpodobně tu diskuzi najdete. Jinak se mi klidně ozvěte v době kopřivnické závodu, budeme tam z klubu všichni, takže to můžeme probrat.

      Děkuji

  4. Hodně se to tady za poslední dobu zhoršilo, výsledky jsou sem dávány se spožděním. V poslední době radši chodím na konkurenční speedway A-Z stránky, kde mají aktuálnější informace. Dříve jsem radši chodil sem, po zrušení diskusí je to již o ničem. (Tato část byla vygenerována jako nevhodná a proto byla smazána) To je můj názor

  5. zdravím
    pro mě není design stránek vůbec podstatný, důležitý je obsah a ten je pro mě plně vyhovující, i když bych uvítal více zpráv a výsledků ze zámoří a i z dalších evropských zemích pro plochou dráhu trochu exotičtějších, ale uznávám že to asi nikoho jiného moc nezajímá, takže z mé strany spokojenost

  6. 1. Nelíbí se mi zrušení komentářů na Speedway Fakta. V komentářích se vyskytlo mnoho cenných informací i zajímavých názorů, k polemice přímo vybízejících. Souhlasil bych s mazáním vulgárních příspěvků.

    2. Starý vzhled byl daleko lepší, proto jsem pro jeho navrácení.

    3. Chtěl bych zlepšit Extraligu a navrátit tak čtyřutkání. Dobře si pamatuju, jak čtyřutkání měly velmi dobrou úroveň. Bylo zbytečně zlikvidováno to, co dobře fungovalo.

    4. Chtěl bych zlepšit zveřejňování streamů ze závodů, především pak z dlouhé a ledové ploché dráhy, protože příznivci těchto sportů mají u nás velmi omezené možnosti k návštěvě těchto závodů.

    Poznámka: už se několikrát stalo, že někdo z nás najdeme nějaký zajímavý stream, chceme se podělit o to s ostatními fanoušky, napsat to do diskuse a ouha, diskuse jsou zakázány a nikdo se o streamech nic nedozví ….

    1. Dobrý den,
      1. Komentáře právě řešíme a uvidíme jak dopadne tato diskuze a její moderování. Někdy nešlo jen o vulgární, ale i o urážlivé komentáře, , které byly mnohdy hodně přes čáru, což se nelíbilo v žádném případě ani mé osobě – proto nastal tento krok.
      2. Ano starý vzhled byl super, ale proč nevylepšit ten stávající k Vaší spokojenosti. Uvidíme časem.
      3. Toto bohužel není v silách redakce http://www.speedwayfakta.cz
      4. S těmi streamy je to těžké, jak jsem již psal mnohdy se může jednat o nelegální stream a mohlo by dojít k porušování autorských práv.

  7. Tak tedy přímo k danému tématu:
    Chtěl bych se dočíst víc o slovenské ploché dráze a o závodech ve kterých startuje Martin Vaculík.

    Předělání tohoto nového vzhledu k tomu aby se líbil by znamenalo jeho kompletní překopání. Daleko jednodušší by bylo ponechat starý dobrý vzhled, případně na něm udělat jen minimální kosmetickou úpravu.

Zanechte komentář: