Přidejte si Speedway Fakta na Seznam.cz

Autor článku:

Speedway Fakta TeamSeznam.czNejvětší český internetový portál – Seznam.cz – spustil 17. října 2007 novou podobu své domovské stránky (homepage). Ptáte se, proč se o tom dočítáte zrovna na Speedway Fakta? Říkáte si, že to přeci vůbec nesouvisí s plochou dráhou? V tom případě čtěte dále a dozvíte se, co tato novinka fanouškům ploché dráhy, kteří používají Seznam.cz, přinesla.

Jsem rád, že jste čtení nevzdali a pokračujete dále. Jak jsem již uvedl, nová úvodní stránka Seznamu nabízí mnoho služeb. Všechny je můžete najít na oficiálním webu http://seznam.pr.sblog.cz/2007/10/17/324, nás však bude zajímat pouze tato funkce:

„Stránka je opravdu tak variabilní, že lze pracovat se všemi jejími částmi. Už ve vyhledávači může uživatel přidávat záložky vyhledávání anebo měnit jejich pořadí (zobrazuje se pouze na homepage). Ve zpravodajské části homepage lze tlačítkem „Přidat obsah“ nastavit pomocí RSS další oblíbené informační kanály. Na rozdíl od původní homepage je možno RSS také jednoduše vyhledat.“

Jedním kliknutím si tak můžete aktivovat odběr nejnovějších článků či komentářů z webu Speedway Fakta a zobrazit si je kdekoli na úvodní stránce Seznamu.

Seznam HomepageTeď si povíme, jak na to.

1.) Nejprve je nutno se přihlásit. To provedete jednoduše na hlavní stránce Seznam.cz Po přihlášení vás systém automaticky přesměruje do e-mailové schránky. Proto přejděte znovu na hlavní stránku – www.seznam.cz.

2.) Pokud už jste na domovské stránce seznamu, sjeďte úplně na konec stránky, kde najdete velké tlačítko „Přidat obsah“, na které klikněte. Objeví se vám nabídka zdrojů informací, které jsou právě k dispozici. Speedway Fakta mezi nimi však bohužel zatím nenaleznete.

3.) Nevadí, předejme si je tam ;) Zvolte tedy poslední možnost – Moje RSS. Pravděpodobně na vás bude svítit červená hláška – „Nemáte nastaveny žádné zdroje“. Nyní nastává nejdůležitější část. Do kolonky „URL RSS Kanálu:“ zadejte http://www.speedwayfakta.cz/feed , pokud chcete zobrazovat na úvodní stránce nejnovější články, které na Speedway Fakta jsou, popř. http://www.speedwayfakta.cz/comments/feed pro nejnovější komentáře. Nyní už byste měli vidět nové zdroje informací – Speedway Fakta – v kolonce níže. Pokud ne, zkuste je přidat znovu, popř. na tlačítko „Přidej“ kliknout vícekrát.

4.) Teď už pouze klikněte na „Uložit nastavení“ a po chvilce můžete na úvodní stránce vidět přehled novinek z našeho webu.

5.) Výchozí pozice, na které se novinky od nás zobrazují je většinou pod zprávami z webu Super.cz, čili úplně dole, v levém sloupci. Jednoduše přetažením si však tento panel umístíte kam chcete, případně je jej stejně jako ostatní zdroje zpráv možno jednoduše zavřít.

Vše, co se šustne kolem ploché dráhy, tak budete mít okamžitě po ruce.

V případě, že budete chtít tuto službu využít, avšak nebudete stále vědět jak na to, neváhejte a kontaktujte mne na e-mailu jaroslav.libal@speedwayfakta.cz.

Zanechte komentář: